14.11.2016

Rolul vieţii sale, pe roţi - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

Prietenul meu, 356.


Când cineva vorbește despre un cabriolet micuţ, de peste 50 de ani ca despre cea mai bună mașină pe care a condus-o vreodată, fie și-a pierdut minţile, fie vorbește despre marea sa  pasiune automobilistică. Patrick Dempsey este, cu siguranţă, în toate minţile. Și-a îndeplinit un vis când și-a cumpărat acest Porsche 356 din 1963 din Venice Beach, nu departe de locul în
care locuiește acum. Când avea doar 18 ani, chiar din primul cec pe care l-a încasat ca actor.

Nu a costat o avere atunci. Mai nimic, în comparaţie cu valoarea pe care o are astăzi această mașină clasică, așa încât Dempsey consideră că este una dintre cele mai bune investiţii pe care le-a făcut în viaţă. Deși n-ar vinde niciodată roadsterul negru.


Inspiraţional pe toate planurile.


Cu toate astea, Patrick Dempsey nu trăiește deloc în trecut. Pur și simplu iubește combinaţia de vechi și nou pentru care Venice Beach este recunoscută.
Acest lucru se vede și în biroul din casa lui Dempsey, unde ne primește astăzi: o combinaţie a zilelor bune de altădată și a celor mai bune lucruri de azi. Aici este locul unde va întâlni noul Panamera Turbo pentru prima dată. Dempsey îi cunoaște foarte bine predecesorul și, din când în când, își scoate propria mașină la o tură pe circuitul de curse. Spre amuzamentului copiilor săi, care se bucură de turele rapide ale tatălui lor de pe locurile din spate.

Teoria evoluţiei aplicate.


Curajul poate să însemne ceva diferit pentru fiecare. Cu toate acestea, ne referim, în mare, la același lucru: acceptarea provocărilor, explorarea de noi teritorii și trecerea dincolo de zona de confort. Asta este exact ce vede Dempsey la Panamera. Istoria unui producător de mașini care și- a ascul tat întotdeauna instinctele, în detrimentul scepticilor. Un producător de mașini care a fost convins că mașina sport perfectă poate avea mai mult de o faţetă și că este loc pentru o interpretare complet nouă – o experienţă de condus mai mult decât dinamică, pentru 4 pasageri. Conducând Panamera mai mulţi ani la rând, Dempsey știe asta prea bine. Și e gata să descopere următorul pas, surprinzător de mare, în procesul evolutiv al mașinii.


Noul Panamera Turbo îl așteaptă în curte. Credeţi că l-a privit pe îndelete? Că a observat totul în tăcere? Nu. Dempsey observă imediat că ampatamentul este mai lung. Că partea frontală
pare mult mai amplă. Că acum echilibrul general al noului Panamera îi pare chiar și mai atrăgător. Pentru că liniile sunt foarte line și se îmbină armonios. Și, astfel, îi aduc aminte nu numai de 911, ci și de mult îndrăgitul său 356.
Aceasta este explicaţia lui pentru atașamentul emoţional pe care îl simţi faţă de un Porsche: îi recunoști imediat contururile familiare, identitatea inconfundabilă. O evoluţie inteligentă, mai degrabă decât o schimbare de dragul schimbării. Cu toate acestea, poţi fi încă sigur că și conceptul original a fost dus până la perfecţie. Că inovaţiile create la finalul procesului consecvent de dezvoltare se potrivesc organic cu aspectul său general.

Minunat. Intuitiv.



Sigur, una, două surprize tot apar. Dempsey este vizibil impresionat, de exemplu, când se așază pe scaun iar privirea i se oprește pe consola centrală. Schimbarea radicală, cum o numește el, către butoane touch-sensitive, este pe gustul lui: sunt simple, intuitive, exact ca pe un smartphone. Extrem de bine ordonate și integrate unitar.
Calităţile tradi ţionale Porsche se recunosc și în scaunele în care se simte ca acasă. Acestea contribuie la conturarea întregului pachet Panamera, care își dovedește valoarea în mod special în sudul Californiei, unde oamenii petrec mult timp conducând pe autostrăzile care par interminabile. O mașină sport deghizată într-un sedan. O călătorie relaxată, combinată cu
posibilitatea de a elibera adrenalină printr-o o simplă apăsare a pedalei de acceleraţie. Caracterul atletic al unui 911. Dar pentru patru pasageri.
Dacă tot am pomenit de 911, să revenim la curaj. Dempsey consideră că îmbinarea liniilor unui 911 cu caracterul practic al unui sedan cu patru uși a fost un obiecti v extrem de ambiţios. Dar care a funcţionat. Noul Panamera este un întreg coerent, cu linii armonioase. Acest lucru se aplică, de asemenea, părţii din spate a mașinii, care are potenţialul de a genera păreri împărţite. Într-o combinaţie unică de elemente de Macan și 911, aceasta este, deopotrivă, ingenioasă și elegantă, și datorită spoilerului integrat unitar. Această schimbare foarte vizibilă nu va fi pe placul tuturor.
Dar, în mod cert, este pe gustul lui Dempsey.

Contact