02.12.2021

Revenirea culorilor istorice pentru toate modelele Porsche - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

Stuttgart. Cu noile sale opțiuni Paint to Sample și Paint to Sample Plus, Porsche Exclusive Manufaktur își extinde gama de culori speciale pentru exterior pentru toate seriile de modele. Accentul se pune pe disponibilitatea culorilor clasice Porsche, devenite emblematice de-a lungul anilor. Pentru solicitări speciale, există și opțiunea de a crea nuanțe la comandă după specificațiile clientului. „Finisajele neobișnuite sunt o caracteristică familiară de-a lungul istoriei mărcii noastre și reprezintă o trăsătură importantă de diferențiere”, spune Alexander Fabig, șeful departamentului de individualizare și clasic. „Cu această ofertă, reînviem culorile cult clasice și mărim gama extinsă de culori standard și speciale a întregii serii de modele cu peste 160 de nuanțe.” 

În ultimii ani, cererea de mașini Porsche vopsite la comandă a crescut semnificativ. Cu noile sale opțiuni, Porsche Exclusive Manufaktur și-a mărit capacitatea în acest domeniu. Un nou sistem de amestecare a culorilor a fost pus în funcțiune la uzina principală din Zuffenhausen, unde specialiștii în vopsea amestecă câteva zeci de ingrediente până la ultimul miligram pentru a obține nuanța dorită. Fiecare lot este împărțit în două recipiente de vopsea pentru caroserie și piese suplimentare. Zonele care trebuie vopsite pe vehicul constau în mare parte din aluminiu, materiale plastice și compozite, carbon/fibră de sticlă. Acest amestec de materiale și diferitele metode de aplicare și temperaturi de uscare necesită compoziții de vopsea ușor diferite, în funcție de componentă. Plăcile de comparare a loturilor sunt vopsite și servesc ca mostre de referință de culoare în timpul inspecției finale a vehiculului. 

Paint to Sample: culorile cult sărbătoresc revenirea
Porsche nu numai că își extinde gama de culori, ci o și restructurează: Custom Color a fost redenumită Paint to Sample. Această categorie include culori predefinite care au fost deja aprobate din punct de vedere tehnic de către specialiștii de vopsea Porsche. Exemplele includ Maritime Blue, Rubystar Red și Mint Green. Aceste alegeri colorate din anii ‘90 se bucură de un statut cult printre fanii Porsche. În trecut, acestea erau oferite pe 911 (Tip 964). Ca parte a strategiei de individualizare îmbunătățite a Porsche, legendarele nuanțe de vopsea își sărbătoresc acum revenirea. Datorită Paint to Sample, modelele Porsche actuale pot fi vopsite în aceste culori clasice atrăgătoare. 
Gama este cu adevărat diversă și depinde de seria de modele și locația de producție. Pentru seriile de modele 911 și 718, există peste 100 de culori suplimentare de vopsea din care să alegeți. Pentru Panamera, Macan și Cayenne, există mai mult de 50 de opțiuni, în timp ce alte 65 de culori completează gama pentru clienții Taycan. 
Paint to Sample poate fi comandat ca parte a noilor configurații de vehicule la centrele Porsche și adaugă aproximativ trei luni la termenul de livrare în comparație cu culorile standard. Prețurile variază în funcție de model. De exemplu, Paint to Sample pentru majoritatea modelelor 911 și 718 costă 8.806 euro ; pentru modelele 718 GT și 911 Turbo, Turbo S și GT, costă 9.877 euro1.
Oferta este concepută să fie integrată în Porsche Car Configurator de la începutul anului 2022. Opțiunile de filtrare online, de exemplu, după familia de culori, și informațiile de fundal despre culorile individuale vor urma succesiv. 

Paint to Sample Plus: verificare extinsă a fezabilității 
Pentru cererile de culoare specială, Porsche Exclusive Manufaktur merge mai departe: cu Paint to Sample Plus, finisajul vopselei poate fi ales aproape în totalitate liber. Această opțiune este disponibilă pentru liniile de model 911, 718 și Taycan. 
Procedura este următoarea: clientul predă un eșantion din culoarea dorită Centrului Porsche – aproape orice, de la o geantă de mână la o culoare de lac de unghii. Acest eșantion este apoi trimis către Porsche AG. Acolo, se efectuează o verificare separată a fezabilității pentru fiecare cerere, care poate dura câteva luni în funcție de munca implicată. 
De acolo, specialiștii în culoare de la Porsche creează formula de vopsea. Acești experți dezvoltă nuanța pe baza componentelor de vopsea disponibile. Apoi, în mai multe runde, nuanța este dezvoltată în continuare, astfel încât să corespundă și eșantionului sub diferite surse de lumină, cum ar fi lumina zilei sau lumina artificială. În continuare, fezabilitatea culorii este testată în condiții de producție pe caroserie și piesele de completare. De asemenea, este esențial să fie definită grosimea stratului, ceea ce permite o vopsire stabilă în proces, reproductibilă și fără erori. Înainte ca vehiculul clientului să fie vopsit, culoarea este aplicată pe o caroserie de test. Dacă reiese că nuanța dorită nu poate fi realizată în conformitate cu standardele sale obișnuite de calitate, Porsche va suporta costurile asociate testului de fezabilitate. Exemple de preț pentru Paint to Sample Plus: 17.612 euro pentru majoritatea modelelor 911 și 718 și 19.754 euro2 pentru 718 GT și 911 Turbo, Turbo S și GT.

Despre Porsche Exclusive Manufaktur
O mașină sport la fel de individuală precum propria amprentă, la fel de inconfundabilă ca stilul de viață: într-un joc de măiestrie și atenție la detalii, Porsche Exclusive Manufaktur creează vehicule extrem de personale pentru clienți. Angajații înalt calificați cu decenii de experiență își dedică toată atenția fiecărui detaliu și îl îmbunătățesc prin măiestrie manuală. Experții se pot baza pe o gamă largă de opțiuni de personalizare vizuală și tehnică pentru exterior și interior. Cele mai înalte standarde sunt îndeplinite în ceea ce privește materialul și finisajul. Pe lângă vehiculele clienților individuali, Porsche Exclusive Manufaktur produce, de asemenea, serii și ediții limitate. Aici, materialele de înaltă calitate sunt combinate cu tehnologiile moderne de producție pentru a crea un concept de ansamblu armonios. 
Centrele Porsche oferă sfaturi cu privire la gama și posibilitățile oferite de Porsche Exclusive Manufaktur ca prim punct de contact alături de configuratorul auto online. Aproximativ 100 de parteneri exclusivi Manufaktur sunt disponibili pentru clienții din întreaga lume pentru a ajuta la îndeplinirea dorințelor individuale. Acestea sunt centre Porsche care sunt special echipate și instruite pentru a oferi sfaturi cu privire la gama de produse Exclusive Manufaktur. În plus, sunt disponibile sfaturi pentru toate modelele din centrul mărcii din Stuttgart-Zuffenhausen, în cooperare cu Centrul Porsche și pe baza unui număr de comision. Fabrica principală este specializată în finisaje individuale de vopsea: Werk 1 are cea mai mare colecție de mostre de culoare Porsche și mostre de vehicule vopsite în Paint to Sample.

Contact