17.02.2021

Porsche 911 GT3 cu expertiză Motorsport - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

Stuttgart. Porsche dezlănțuie noul 911 GT3. Este a șaptea ediție a mașinii sport de înaltă performanță, dezvoltată în strânsă colaborare cu Porsche Motorsport. Tehnologia pură de curse este transferată într-un model de serie cu și mai mare consecvență decât până acum: structura punții față cu osie dublă și aerodinamica sofisticată, cu eleronul din spate în forma gâtului de lebădă, alături de difuzorul frapant provin de la modelul GT de succes 911 RSR. Motorul de patru litri boxer, cu șase cilindri, de 375 kW (510 CP), se bazează pe propulsorul modelului 911 GT3 R, îndelung testat în cursele de anduranță. De altfel, cu sunetul său caracteristic și capabil de turații impresionante, motorul este folosit, practic, neschimbat pe noul 911 GT3 Cup. Rezultatul este o mașină extraordinară: eficientă și emoționantă, precisă și performantă - perfectă pentru circuit și superbă pentru utilizarea de zi cu zi.

Puterea distinctivă a modelului 911 GT3 derivă din suma caracteristicilor sale. Cu o viteză maximă de 320 km/h (318 km/h cu PDK), este și mai rapid decât precedentul 911 GT3 RS. Accelerează de la zero la 100 km/h în 3,4 secunde. Porsche oferă, de asemenea, noul model cu transmisie manuală cu șase trepte, pentru o experiență de conducere puristă. Aerodinamica sofisticată beneficiază de experiența acumulată în cursele de motorsport și generează o forță deportantă semnificativ mai mare, fără a afecta în mod vizibil coeficientul aerodinamic. În poziția de performanță, aripile și elementele difuzorului, reglate manual, cresc semnificativ presiunea aerodinamică pentru viteze mari în viraje.

Aceste setări sunt rezervate exclusiv ieșirilor pe circuit, deoarece acolo 911 GT3 își poate juca toate atuurile. Pe Nordschleife de la Nürburgring, în mod tradițional reperul pentru toate mașinile sport de la Porsche, modelul a stabilit un record impresionant: în timpul testelor finale, 911 GT3 a devenit primul model de serie cu un motor aspirat natural care a coborât sub șapte minute pe tur. Pilotului de dezvoltare Lars Kern i-au trebuit doar 6:59,927 minute pentru un tur complet de 20,8 kilometri. Pista mai scurtă de 20,6 kilometri, care a servit în trecut drept etalon, a fost finalizată de 911 GT3 în 6: 55,2 minute. Rulând cu anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2 R disponibile opțional, noul model a livrat în mod constant performanța pe parcursul a mai multor tururi în mâinile experte ale ambasadorului mărcii Porsche Jörg Bergmeister. Pentru Bergmeister, este „de departe cea mai bună mașină de serie” pe care a condus-o vreodată în „Iadul Verde”.

În ciuda caroseriei mai largi, a roților mai mari și a caracteristicilor tehnice suplimentare, greutatea noului GT3 este la fel cu a predecesorului său. Cu cutia de viteze manuală cântărește 1.418 kilograme, iar cu PDK 1.435 kilograme. Capota frontală din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), geamurile din sticlă ușoară, discurile de frână optimizate și jantele forjate din aliaj ușor asigură o disciplină greutății, la fel ca și capacul compartimentului scaunului din spate. Sistemul ușor de evacuare sport reduce greutatea cu cel puțin zece kilograme. Cu clapete de evacuare reglabile electric, armonizează experiența sonoră caracteristică și standardul de emisii Euro 6d ISC FCM (EU6 AP). Consumul mixt al 911 GT3 este de 13,3 l/100 km (PDK 12,4).

ADN-ul său de curse este exprimat în practic toate detaliile noului 911 GT3. Habitaclul este la nivelul generației actuale de modele. O nouă caracteristică este ecranul de curse: prin simpla apăsare a unui buton, aduce pe afișajele digitale de la stânga și de la dreapta turometrului central - care ajunge până la 10.000 turații - informații precum presiunea pneurilor, presiunea și temperatura uleiului, nivelul combustibilului din rezervor și temperatura apei, toate esențiale la pilotajul pe circuit. Este inclus, de asemenea, un asistent vizual pentru schimbarea vitezelor, cu bare colorate, în stânga și dreapta turometrului și o lumină de schimbare derivată din motorsport.

În special pentru modelele Porsche GT, clienții solicită din ce în ce mai mult echipamente personalizate. Din acest motiv, gama Porsche Exclusive Manufaktur este disponibilă și pentru noul 911 GT3 și este completată cu opțiuni specifice, cum ar fi acoperișul ușor, din fibră de carbon expusă. Alte opțiuni includ capacele oglinzilor exterioare din carbon, farurile principale cu matrice LED întunecate și stopurile Exclusive Design cu arc de lumină, fără componente roșii. Jantele vopsite Guards Red sau Shark Blue dau un plus de culoare față de jantele standard, din aliaj negru. În interior, detaliile echipamentului, precum cadranul turometrului și al cronometrului Sport Chrono, centurile de siguranță și benzile de fixare, oferă accentele elegante în culoarea caroseriei sau în altă culoare dorită.

La fel de exclusiv ca 911 GT3 în sine este cronograful individual pe care Porsche Design îl oferă doar clienților mașinii sport de înaltă performanță. Similar modelului său motorizat, acesta se mândrește cu un design dinamic, performanță constantă și manoperă de înaltă calitate. Originea din Motorsport se vede imediat în carcasa sa din titan, robust și ușor, la fel ca bielele motorului GT3. Rezerva de putere a ceasului este dată de un rotor personalizat, care amintește de roțile modelului 911 GT3. Rama cadranului poate fi personalizată în culorile vopselei 911 GT3.

Porsche oferă noul 911 GT3 în România cu un preț de pornire de 177.155,30 euro inclusiv TVA, cu echiparea specifică țării *. Primele livrări sunt programate pentru mai 2021.

*Echipamentele opționale și prețul pot suferi modificări.

Informații suplimentare, filme și materiale foto în Porsche Newsroom: newsroom.porsche.com


Valorile consumului și emisiilor de CO2 au fost determinate în conformitate cu noua procedură de testare a vehiculelor ușoare armonizată la nivel mondial (WLTP). Valorile NEDC derivate din aceasta trebuie, momentan, să fie specificate în continuare. Aceste valori nu pot fi comparate cu valorile determinate în conformitate cu procedura de măsurare NEDC utilizată până acum.

Informații suplimentare despre consumul oficial de combustibil și emisiile oficiale specifice de CO2 ale autoturismelor noi sunt disponibile în publicația intitulată „Liniile directoare privind consumul de combustibil, emisiile de CO2 și consumul de energie al autoturismelor noi”, care este disponibilă gratuit de la toate punctele de vânzare și de la Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT).

Contact