28.11.2018

Noul Porsche 911: mai puternic, mai rapid, digitalizat - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
 • Luni - Vineri
 • 9:00 - 18:00
 • Sambata
 • inchis
 • Duminica
 • inchis
Porsche Service Bucuresti
 • Luni - Vineri
 • 8:30 - 17:30
 • Sambata
 • inchis
 • Duminica
 • inchis
Porsche Service Timisoara
 • Luni - Vineri
 • 9:00 - 18:00
 • Sambata
 • inchis
 • Duminica
 • inchis
Stuttgart, Germania. Senzație în Los Angeles: Porsche 911 a ajuns la cea de-a opta generație. Noul 911 și-a sărbătorit premiera mondială în ajunul Salonului Auto de la Los Angeles. Acesta continuă să stabilească noi standarde în ceea ce privește sportivitatea exclusivistă. Rămânând fidel ADN-ul inconfundabil Porsche, cu un aspect mult mai musculos și un habitaclu ce include un monitor touchscreen de 10,9 inchi, noul 911 este totodată atemporal și modern. Elementele inteligente de comandă și șasiu, precum și sistemele inovatoare de asistență combină dinamismul intransigent pentru care este faimos modelul sport cu motor spate cu cerințele lumii digitale.

Noua generație de motoare turbo cu șase cilindri și-a continuat dezvoltarea și este mai puternică ca oricând, livrând 331 kW (450 CP) pentru versiunile S. Eficiența a fost mărită printr-un proces îmbunătățit de injecție și un nou layout pentru turbocompresoare și pentru sistemul de răcire a aerului din acestea. Puterea este livrată de o nouă transmisie cu dublu ambreiaj, în opt trepte. Dotările suplimentare includ noile sisteme de asistență precum modul Porsche Wet, menit să facă condusul pe șoselele ude încă și mai sigur, și Night Vision Assist cu cameră termică, precum și conectivitate completă – care acum utilizează SI (swarm intelligence – inteligența roiurilor). Dotările noului 911 sunt completate de trei funcții digitale exclusive: aplicația Porsche Road Trip pentru excursii extraordinare, asistentul personal Porsche 360+ și calculatorul de emisii Porsche Impact, pentru neutralizarea amprentei individuale de emisii de carbon.

Modelele Carrera S încep de la 450 CP
Motorul turbo, în șase cilindri, al modelelor 911 Carrera S* și 911 Carrera 4S produce acum 331 kW (450 CP). Aceasta corespunde unei creșteri de putere de 22 kW (30 CP) comparativ cu modelul anterior. Ambele modele 911 au depășit cele patru secunde necesare pentru accelerarea de la 0 la 100 km/h: versiunea coupé, cu tracțiune spate, are nevoie de 3,7 secunde, în timp ce 911 Carrera 4S, cu tracțiune integrală, de doar 3,6 secunde. Astfel, ambele mașini sunt cu 0,4 secunde mai rapide decât versiunile lor anterioare. Acest avantaj este mărit cu încă 0,2 secunde, dacă se optează pentru pachetul Sport Chrono. Vitezele maxime sunt acum 308 km/h (911 Carrera S) și 306 km/h pentru versiunea cu tracțiune integrală. Consumul de carburant (conform NEDC) al modelului 911 Carrera S este de 8,9 l/100 km, respectiv de 9,0 l/100 km pentru 911 Carrera 4S.

Limbaj clar de design, identitate inconfundabilă
Designul exterior este complet nou și accentuează saltul de performanță pentru modelul 911 type 992. Degajările aripilor sunt acum semnificativ mai mari, atât pentru roțile din față, de 20 inchi, cât și pentru cele din spate, de 21 inchi. Spatele are acum aceeași lățime la toate modelele, scoțând în evidență secțiunea centrală îngustă a mașinii. În față, caroseria este mai lată cu 45 mm. Integrarea în uși a noilor mânere cu acționare electrică accentuează conturul lateral fluid, cu formă conică. Între noile faruri LED, o capotă vizibil retrasă evocă designul primelor generații 911. Spatele este dominat, la toate modelele, de spoilerul semnificativ mai lat, cu poziție variabilă, și de eleganta bandă de lumini. În afara secțiunilor din față și din spate, întregul exterior este acum realizat din aluminiu.

Interiorul complet nou este caracterizat de liniile clare și drepte ale tabloului de bord cu instrumente încastrate. Modelele 911 din anii 1970 au reprezentat inspirația pentru acesta. Alături de turometrul central – tipic pentru Porsche – două ecrane laterale oferă informații conducătorului auto. Ecranul central al sistemului PCM este acum de 10,9 inchi și poate fi operat rapid și fără a distrage atenția, datorită noii arhitecturi. Amplasată sub acesta, o unitate compactă de comutare, cu cinci butoane, permite acces direct la funcțiile importante ale vehiculului. În ceea ce privește digitalizarea, modelul 911 face un nou pas către viitor, cu conectivitate permanentă, precum și cu noi funcții și servicii. Specificațiile PCM din echiparea standard includ navigarea online bazată pe SI (swarm intelligence - inteligența roiurilor), precum și Porsche Connect Plus.

Noile sisteme de asistență sporesc siguranța și confortul
În premieră mondială, Porsche a dezvoltat modul Wet, inclus în echiparea standard. Această funcție detectează apa pe șosea, presetează în consecință sistemele de control și avertizează șoferul, care poate configura vehiculul cu un accent deosebit pe siguranță, prin simpla apăsare a unui buton sau prin utilizarea comutatorului de schimbare a modurilor de condus de pe volan (pachetul Sport Chrono). Sistemul de avertizare și asistență la frânare, inclus de asemenea în echiparea standard, detectează riscul de coliziune cu obiecte aflate în mișcare și inițiază frânarea de urgență, dacă este necesar. Funcția Night Vision Assist cu o cameră termică este disponibilă opțional, pentru prima dată, pe 911. Opțiunea de control adaptiv al vitezei de croazieră include funcția de control automat al distanței, funcția stop-and-go, un sistem reversibil de protectie a pasagerilor și o funcție inovatoare autonomă de asistență de urgență.

Prețurile pentru 911 Carrera S pornesc în România de la 125.756,82 euro, inclusiv TVA și pentru 911 Carrera 4S, de la 133.582,26 euro, inclusiv TVA. Noile modele sunt deja disponibile spre comandă incepând de astazi.

Aplicații digitale: „Road Trip”, „360+” și „Impact”
„Porsche Road Trip” ajută conducătorii auto pasionați la planificarea și organizarea călătoriilor speciale, precum și la navigarea în timpul acestora. Rutele special selectate pe care aplicația le oferă includ recomandări exclusive pentru hoteluri și restaurante, precum și puncte de interes și atracții turistice întâlnite de-a lungul traseului.

„Porsche 360+” permite clientului să se bucure de experiența Porsche chiar și atunci când este departe de vehicul; inima „Porsche 360+” este un asistent personal de lifestyle disponibil non-stop. Acesta a fost gândit pentru a face experiențele exclusiviste posibile, iar viața de zi cu zi mai ușoară.

„Porsche Impact” este un calculator de emisii, care calculează contribuțiile financiare pe care clienții Porsche le pot plăti pentru a compensa pentru amprenta personală de emisii CO2. Aceștia pot alege dintre proiectele climatice certificate la nivel internațional în care doresc să investească. Proiectele disponibile sunt răspândite în întreaga lume și se concentrează pe energia eoliană, hidro și solară, precum și pe protecția pădurilor.

Imagini sunt disponibile în Porsche Newsroom (newsroom.porsche.de) și în baza de date Porsche pentru presă (presse.porsche.de).

*911 Carrera S: consumul de combustibil mixt 8,9 l/100 km; emisii de CO2 mixte de 205 g/km;
911 Carrera 4S: consum combustibil mixt 9,0 l/100 km; emisiile de CO2 mixte 206 g/km

Valorile consumului și ale emisiilor de CO2 au fost determinate în conformitate cu noua procedură de testare a vehiculelor ușoare armonizate la nivel mondial (WLTP). Valorile NEDC derivate din aceasta ar trebui să fie în continuare specificate pentru moment. Aceste valori nu pot fi comparate cu valorile determinate în conformitate cu procedura de măsurare NEDC folosită până în prezent.

Informații suplimentare privind consumul oficial de carburant și emisiile oficiale specifice de CO2 ale autoturismelor noi sunt disponibile în "Ghidul privind consumul de carburant, emisiile de CO2 și consumul de energie al autoturismelor noi" , care sunt disponibile gratuit de la toate punctele de vânzare și de la Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT).
Contact