24.02.2021

La fel de versatil ca și vehiculul: programul de testare pentru Taycan Cross Turismo - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

Stuttgart. Porsche Taycan Cross Turismo este în faza finală de testare. Programul extins de testare Porsche a avut loc pe circuitele Nürburgring Nordschleife și Grand Prix din Hockenheim (ambele în Germania), precum și pe terenurile de testare din întreaga lume - inclusiv în Nardò, în sudul Italiei. În plus, Cross Turismo a fost testat și în afara traseelor consacrate din sudul Franței și din Pirinei. Terenurile de testare de la Centrul de Dezvoltare Weissach au oferit o nouă provocare off-road în afara Africii, cu așa-numita pistă Safari. Cu un total de 998.361 de kilometri de testare, prototipurile Cross Turismo au înconjurat globul de aproape 25 de ori - măsurat la ecuator.
În paralel cu ultimele test drive-uri, un Taycan Cross Turismo camuflat a fost, de la începutul anului, într-un turneu global de testare cu reprezentanții mass-media. În doar șase săptămâni, acest prototip a vizitat cele mai mari cinci piețe pentru versiunea Cross Utility a Taycan: SUA, Marea Britanie, Norvegia, Olanda și Germania. 
Noul derivat prezintă toate punctele forte ale berlinei sportive Taycan, cum ar fi performanțele superioare și autonomia extinsă. Șasiul cu tracțiune integrală și suspensie pneumatică este reglabil pe înălțime. Pasagerii din spate au acum un spațiu semnificativ mai generos, iar capacitatea de încărcare sub hayon este și e mai mare. Interiorul a fost optimizat până la ultimul detaliu. Macheta, o reprezentare fizică fidelă și complet funcțională a interiorului, a necesitat 650 de ore de proiectare, electronică și de coordonare și 1.500 de ore de atelier pentru a fi finalizată.

„Când am dezvoltat Cross Turismo, am reușit desigur să ne bazăm pe experiența noastră cu berlina sportivă Taycan. Cea mai mare provocare a fost combinarea cerințelor de sportivitate cu capabilitățile off-road", subliniază Stefan Weckbach, Vice President Model Line: "Cross Turismo trebuie să fie capabil de performanțe ridicate pe pista de curse și trebuie să fie capabil, de asemenea, să se descurce pe gheață, noroi și pietriș”. Aceste ultime condiții au fost simulate pe „Terenul de testare a rezistenței” la Centrul de Dezvoltare din Weissach. „Rezultatul este impresionant. Cu toate acestea, Cross Turismo nu este un vehicul off-road hardcore, dar este construit pentru drumuri neasfaltate și forestiere. Este ca un briceag elvețian pe roți de până la 21 inci”, mai spune Weckbach.

La Porsche, mașinile electrice trebuie să parcurgă același program de testare riguros ca și mașinile sport cu motoare cu combustie. În plus față de confirmarea performanțelor superioare, acestea includ și demonstrarea capabilităților de utilizare zilnică în orice condiții climatice. Sarcini deosebit de solicitante, cum ar fi încărcarea bateriei sau controlul temperaturilor propulsiei și interiorului la temperaturi extreme, sunt aspecte suplimentare testate la modelele electrice. Alte obiective de dezvoltare tipice pentru Porsche includ performanța pe circuit, capacitatea de a efectua accelerări maxime repetate și o autonomie adecvată pentru utilizarea zilnică.
Testarea extensivă este efectuată și în laborator și pe platforme de testare și include dezvoltarea și validarea designului aerodinamic. Cross Turismo a înfruntat furtuna din tunelul de vânt timp de aproximativ 325 de ore. Berlina sportivă Taycan a petrecut deja 1.500 de ore acolo în timpul procesului de dezvoltare.
Noul suport de bicicletă din spate, proiectat de Porsche pentru acest model, a suferit, de asemenea, un program riguros de testare pe terenuri accidentate și de testare a dinamicii de conducere și stabilește noi repere în ceea ce privește manevrabilitatea, ergonomia, siguranța și stabilitatea la volan. Șinele largi și spațioase permit transportarea mai multor biciclete electrice în același timp. 

Noul Porsche Taycan Cross Turismo extinde familia de modele
Taycan a fost lansat cu succes pe piață ca berlină sport la sfârșitul anului 2019. Noul Cross Turismo combină Porsche E-Performance și caracteristici pentru utilizarea zilnică și atrage clienții cu un stil de viață activ. Taycan Cross Turismo va fi lansat pe piața din Europa în vara anului 2021.
Porsche a demarat cu succes în epoca complet electrică: peste 20.000 de berline sportive Taycan au fost livrate clienților în 2020. În prezent, Taycan reprezintă 70% din totalul modelelor Porsche vândute în Norvegia. La începutul lunii noiembrie, exemplarul Taycan cu numărul 1000 a fost deja predat unui client din această țară, ceea ce înseamnă că vânzările Porsche în Norvegia s-au dublat. Mașina sportivă electrică a primit, de asemenea, peste 50 de premii internaționale - mai ales pe principalele sale piețe din Germania, SUA, Marea Britanie și China. Noul Taycan cu tracțiune spate deține, de asemenea, Guinness World Record™ pentru cel mai lung drift fără oprire cu o mașină electrică: exact 42,171 de kilometri.

Premiera mondială digitală a primului vehicul electric Cross Utility Vehicle va avea loc pe 4 martie la ora 16:00 (CET) pe newstv.porsche.com. 

Informații suplimentare, materiale foto și video în Porsche Newsroom: newsroom.porsche.com

Valorile consumului și emisiilor de CO2 au fost determinate în conformitate cu noua procedură de testare a vehiculelor ușoare armonizată la nivel mondial (WLTP). Valorile NEDC derivate din aceasta trebuie, momentan, să fie specificate în continuare. Aceste valori nu pot fi comparate cu valorile determinate în conformitate cu procedura de măsurare NEDC utilizată până acum.

Informații suplimentare despre consumul oficial de combustibil și emisiile oficiale specifice de CO2 ale autoturismelor noi sunt disponibile în publicația intitulată „Liniile directoare privind consumul de combustibil, emisiile de CO2 și consumul de energie al autoturismelor noi”, care este disponibilă gratuit de la toate punctele de vânzare și de la Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT).

Contact