02.06.2020

Elogiu tradiției: 911 Targa 4S Heritage Design Edition - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

Stuttgart. Un 911 de ultimă oră, cu elemente inspirate din anii 50 și începutul anilor 60: Porsche prezintă 911 Targa 4S Heritage Design Edition, primul dintre cele în total patru piese de colecție ale strategiei Porsche Heritage Design. Pentru aceasta, elementele istorice de design de la interior și exterior au fost reinterpretate și au fost integrate cu tehnologia ultra-modernă, dând naștere unui model foarte special, ce va ieși din atelierele Porsche Exclusive Manufaktur. Ediția specială poate fi comandată începând de acum și va sosi la distribuitori în toamna acestui an. Ca analogie la codul intern al gamei, modelul special este limitat la 992 de exemplare. În paralel cu introducerea ediției limitate, anumite elemente de interior specifice vor fi disponibile pentru toate modelele 911, fiind oferite în pachetul Heritage Design. Mai mult: exclusiv pentru cumpărătorii modelului de colecție, Porsche Design a creat și un ceas cronograf premium, disponibil, de asemenea, în ediție limitată.

”Modelele noastre din portofoliul Heritage Design trezesc clienților și fanilor amintiri plăcute, din anii 50, 60, 70 și 80. Nicio altă marcă nu poate transpune aceste elemente atât de reușit în produsele sale moderne cum o face Porsche. Astfel transformăm în realitate dorințele clienților noștri. De asemenea, modelele speciale exclusive dau naștere unei noi game de produse, pe care o încadrăm în strategia noastră de produs la categoria ‚Lifestyle‘,” explică Oliver Blume, Președintele Porsche AG.
Culoarea exterioară exclusivă Cherry Metallic și celelalte 4 culori disponibile pentru exterior, precum și inscripțiile aurii creează un look autentic, în stilul anilor 50. Exteriorul modelului 911 Targa 4S Heritage Design Edition este, de asemenea, evidențiat prin folii albe de calitate superioară, ce adaugă la rândul lor caracter istoric designului. Se evidențiază în mod deosebit grafica tipică din motorsport, ce este aplicată pe aripile frontale și amintește de forma unei lăncii. Aceste așa-numite ”spears” sunt preluate din începuturile istoriei bogate de care se bucură Porsche în motorsport. Un alt detaliu aparte este plăcuța Porsche Heritage pozitionată pe grila motorului, al cărei design amintește de placheta Porsche 356, ce era acordată pe atunci automobilelor când treceau de 100.000 km. Acum, această dovadă a calității, provenită din vremurile trecute, a fost reinterpretată modern și va fi aplicată în partea din spate a tuturor celor patru modele Porsche Heritage Design. Puntea spre trecutul încărcat de tradiție al mărcii este consolidată și de emblema Porsche istorică, din 1963, montată pe capota frontală, pe butucul roților, cheia automobilului, precum și pe tetiere și pe husa pentru cheie. Un alt element ce elogiază în manieră reușită trecutul sunt jantele standard de 20/21 inchi Carrera Exclusive Design, cu etrierele lăcuite în negru clasic.

Interiorul aduce la rândul său un omagiu expresiv tradiției mărcii: pachetul de piele în două nuanțe combină pielea Roșu Bordeaux cu piele Club OLEA Bej Atacama sau pielea neagră cu pielea Club OLEA Bej Atacama. Folosită deja pentru Porsche 356, catifeaua cord revine acum, fiind utilizată pentru scaune și capitonajele ușilor, dând din nou viață atmosferei și modei anilor 50. Turometrul și cronometrul cu design clasic și iluminare verde subliniază caracterul emoțional al conceptului, la fel ca plafonul din microfibră perforată și elementele numeroase din piele ale pachetului Exclusive Manufaktur. Placheta metalică de pe bandoul decorativ al panoului de instrumente indică numărul ediției limitate.

Primul model din gama specială Heritage Design este creat pe baza noului model 911 Targa din generația 992, ce a fost prezentat în premieră cu abia câteva zile în urmă și dispune, desigur, de tehnologiile cele mai noi pentru trenul de rulare, sistemele de asistență și infotainment. Automobilul este pus în mișcare de un motor biturbo de 331 kW (450 CP), care, în combinație cu transmisia automată cu dublu ambreiaj și cu opt trepte permite viteza maximă de 304 km/h. 911 Targa accelerează de pe loc la 100 km/h în mai puțin de 3,6 secunde (cu Launch Control).

Strategia Porsche Heritage Design: elemente clasice de design în reinterpretare inedită
Modelele Heritage Design accentuează latura lifestyle a mărcii în cadrul strategiei Porsche de produs, având la bază concepte deosebit de emoționale. În acest sens, departamentul de design ”Style Porsche” împreună cu Porsche Exclusive Manufaktur reinterpretează modele 911 și dotări legendare din anii 50 până la 80, readucând la viață trăsăturile lor specifice. Pachetul Heritage Design pentru 911 Speedster din 2019 a transmis în mod intenționat prime semnale ale acestei strategii. La anumite intervale de timp, Porsche va crea în total 4 asemenea modele speciale, fiecare în ediție limitată.

Cronograful 911 Targa 4S Heritage Design Edition: ceasul pe măsura automobilului
Exclusiv pentru cei care vor deține unul dintre automobilele ediției limitate ale acestui model special, Porsche a creat un ceas premium pe măsura mașinii: cronograful 911 Targa 4S Heritage Design Edition. Acest ceas mecanic rafinat se remarcă prin designul purist și este, asemeni automobilului, limitat la 992 de exemplare. Designerii s-au inspirat pentru numeroase detalii ale ceasului de la legendarele Porsche 356 și Porsche 911 Targa. Astfel designul cadranului cu secundar alb și inele verzi ”Phosphor Green” imită turometrul și vitezometrul automobilelor. Orele sunt înscrise în fontul specific mărcii Porsche, iar brățara este realizată din aceeași piele originală Porsche prelucrată și pentru interiorul mașinilor. Inscripția ”911” imprimată este încă un detaliu stilat, ce omagiază legendara sportivă.

Mai multe informații, materiale video și foto sunt disponibile în Porsche Newsroom: newsroom.porsche.de.


Consumul și emisiile de CO₂ au fost calculate conform noii proceduri armonizate la nivel mondial de testare a autovehiculelor ușoare WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure). Deocamdată trebuie încă specificate valorile NEDC derivate din valorile WLTP. Aceste valori nu pot fi comparate cu valorile determinate anterior conform procedurilor NEDC de măsurare.

Informații adiționale cu privire la consumul oficial de combustibil și la emisiile de CO₂ oficiale pentru autoturisme noi sunt oferite în "Ghidul privind consumul de carburant și emisiile de CO₂ pentru toate modelele de autoturisme", disponibil gratuit în toate locațiile de vânzare ale Uniunii Europene.

Contact