24.03.2021

Elita mondială vine la Porsche Tennis Grand Prix - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

Stuttgart. Cea de-a 44-a ediție a Porsche Tennis Grand Prix prezintă unul dintre cele mai puternice puncte de atracție din istoria sa. În frunte cu Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, un număr total de șapte jucătoare din Top 10 vor veni pe Porsche Arena în perioada 17-25 aprilie. Li se alătură opt câștigătoare de Grand Slam, pe lista de înscrieri publicată de WTA pentru turneul de la Stuttgart. Marele Premiu din acest an pentru câștigătoare este un Porsche Taycan Cross Turismo.

Pentru Ashleigh Barty, aceasta este prima participare la Porsche Tennis Grand Prix. "Am auzit multe lucruri pozitive despre turneu și aștept cu nerăbdare să particip pentru prima dată", a spus jucătoarea din Australia. Învingătoare în Porsche Race la Shenzhen, ea a câștigat prestigiosul turneu al campioanelor WTA, pe lângă ediția din 2019 a French Open. Celelalte vedete din Top 10 sunt Simona Halep (România / 3), Sofia Kenin (SUA / 4), Elina Svitolina (Ucraina / 5), Karolina Pliskova (Republica Cehă / 6), câștigătoarea de la Stuttgart din 2018, Aryna Sabalenka (Belarus / 8), precum și actuala deținătoare a titlului, Petra Kvitova (Republica Cehă / 10). Alte jucătoare de top din listă sunt Iga Swiatek (Polonia), câștigătoare a French Open în 2020, ocupanta locului doi la Australian Open, Jennifer Brady (SUA), Belinda Bencic (Elveția), precum și fosta nr. 1 mondial Victoria Azarenka (Bielorusia).

Wildcard-uri pentru Laura Siegemund și Andrea Petkovic
Valoarea este subliniată și de faptul că 14 jucătoare de Top 20 vor participa, de asemenea, la turneu. Trei jucătoare germane sunt, de asemenea, pe tablou. Pe lângă ambasadorul Porsche Brand Angelique Kerber, care a câștigat la Stuttgart în 2015 și 2016, vor participa Laura Siegemund (câștigătoare 2017) și Andrea Petkovic. Amândouă au primit wildcard-uri. Cele opt câștigătoare ale unui turneu de Grand Slam de pe Porsche Arena sunt Ashleigh Barty (Paris, 2019), Simona Halep (Paris, 2018, Wimbledon, 2019), Sofia Kenin (Melbourne, 2020), Petra Kvitova (Wimbledon, 2011, 2014), Iga Swiatek (Paris, 2020), Victoria Azarenka (Melbourne, 2013), Jelena Ostapenko (Paris, 2017) precum și Angelique Kerber (Melbourne, New York, 2016, Wimbledon, 2018). Naomi Osaka (Japonia), care inițial își anunțase participarea, va începe sezonul european de zgură puțin mai târziu în luna mai. 

„O dovadă imensă a încrederii jucătoarelor în noi”
„Este unic pentru un turneu din categoria noastră. Nu cunosc niciun alt eveniment comparabil din WTA Tour cu atâtea vedete de top”, spune directorul turneului, Markus Günthardt. „Faptul că aceste jucătoare vin aici și în aceste momente dificile este o dovadă imensă a încrederii pe care o au în noi și a popularității turneului nostru. Arată că au încredere în noi pentru a oferi condiții de siguranță și pentru a asigura, de asemenea, o atmosferă plăcută în ciuda tuturor restricțiilor. Eforturile pe care le-am făcut împreună cu Porsche și cu toți partenerii pentru a susține turneul chiar și în aceste momente dificile își arată, cu siguranță, roadele.” 

Talentele de la echipele de juniori ale Asociației Germane de Tenis au avut, de asemenea, ocazia să testeze marea performanță WTA pe Porsche Arena. Nastasja Schunk și Alexandra Vecic, membre ale echipei Porsche Talent Team au primit un wildcard de calificare, la fel și campioana germană în exercițiu Noma Noha Akugue, care este susținută în echipa Porsche Junior.

Porsche Taycan Cross Turismo ca Mare Premiu
Câștigătoarea Porsche Tennis Grand Prix primește în mod tradițional o mașină sport Porsche ca premiu principal. „Cel mai frumos trofeu din WTA Tour”, așa cum l-a caracterizat Angelique Kerber, va avea pentru prima dată o transmisie pur electrică. Cu recent lansatul Porsche Taycan Cross Turismo ca mare premiu, vedetele pot aștepta cu nerăbdare o mașină specială. Primul derivat al modelului complet electric Taycan este etalonul de versatilitate pentru mașinile sport electrice. 

Deoarece, după consultări cu autoritățile locale și WTA, vizitatorii nu vor avea voie să intre pe Porsche Arena din cauza evoluției incerte a pandemiei, gama de servicii multimedia pentru fanii tenisului va fi extinsă semnificativ. Aceasta înseamnă pentru prima dată că toate meciurile de simplu vor fi transmise în direct - cu comentatori profesioniști - pe www.porsche-tennis.com. Partenerii TV SWR, Eurosport și DAZN și-au extins, de asemenea, acoperirea în direct a celor mai importante meciuri de pe Porsche Arena. O emisiune-rezumat zilnică va putea fi urmărită pe canalul de știri n-tv. La nivel internațional, Porsche Tennis Grand Prix va fi televizat în peste 100 de țări. Fanii tenisului pot experimenta turneul, emoțional și interactiv, pe Internet și, în acest fel, o pot vedea pe câștigătoarea din 2011 într-un nou rol. Ambasadoarea Porsche Brand Julia Görges va oferi o perspectivă interesantă asupra lumii jucătoarelor pe canalele de social media ale turneului. 

Porsche în tenis
Porsche sponsorizează Porsche Tennis Grand Prix încă din 1978 și a devenit și organizator din 2002. Turneul de pe Porsche Arena din Stuttgart a fost votat din nou în 2019 de jucătoare drept evenimentul lor preferat din categoria sa. În cadrul parteneriatului său global cu Women’s Tennis Association (WTA), Porsche este, de asemenea, partenerul principal al „Porsche Race to Shenzhen”, clasamentul oficial de calificare pentru Shiseido WTA Finals. Producătorul de mașini sport din Stuttgart este, de asemenea, partenerul exclusiv auto al WTA, precum și al finalelor WTA, iar anul acesta al turneelor WTA de la Lyon și Sankt Petersburg. În calitate de partener premium al „Deutsche Tennis Bund” (DTB - Asociația Germană de Tenis), compania sprijină Porsche Team Germany în Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup) și încurajează jucătorii echipelor Porsche Talent Team și Porsche Junior. Angelique Kerber, Julia Görges și Maria Sharapova reprezintă Porsche în tenis în calitate de ambasadoare ale mărcii. 


Porsche Tennis pe internet 
www.porsche-tennis.com 
www.facebook.com/porschetennis 
www.twitter.com/porschetennis 
www.instagram.com/porschetennis
www.youtube.com/porschetennis 

44th Porsche Tennis Grand Prix: lista de intrare

Pos. WTA
Ranking
Porsche Race
to Shenzhen
Nume Nationalitate
1
1 9 Barty, Ashleigh AUS
2 3 20 Halep, Simona ROU
3 4 44 Kenin, Sofia USA
4 5 19 Svitolina, Elina UKR
5 6 29 Pliskova, Karolina CZE
6 8 8 Sabalenka, Aryna BLR
7 10 16 Kvitova, Petra CZE
8 11 - Bertens, Kiki NED
9 12 18 Bencic, Belinda SUI
10 14 3 Brady, Jennifer USA
11 15 40 Azarenka, Victoria BLR
12 16 11 Swiatek, Iga POL
13 18 122 Konta, Johanna GBR
14 20 24 Vondrousova, Marketa CZE
15 22 7 Muchova, Karolina CZE
16 23 54 Rybakina, Elena KAZ
17 24 14 Kontaveit, Anett EST
18 25 25 Sakkari, Maria GRE
19 26 63 Kerber, Angelique GER
20* 54 53 Ostapenko, Jelena LAT
21** 59 74 Siegemund, Laura GER
22** 107 146 Petkovic, Andrea GER

*  Top 20 Wildcard 
* * Wildcard
“Porsche Race to Shenzhen” este rankingul oficial de calificare pentru finala end-of-season WTA .

Contact