02.09.2021

Actualizare Taycan: autonomie sporită, conectivitate crescută, mai multe culori - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

Stuttgart. Taycan și Taycan Cross Turismo vor începe noul an de model în septembrie cu modificări ample. Datorită dezvoltărilor tehnologice, autonomia zilnică a mașinilor sport electrice va fi îmbunătățită. Alte îmbunătățiri semnificative includ integrarea profundă a Android Auto în sistemul Porsche Communication Management (PCM), precum și disponibilitatea asistenței la parcare la distanță pentru prima dată pe Taycan. Cu acest nou sistem de asistență opțional, procesul de parcare a mașinii poate fi controlat prin intermediul unui smartphone, fără ca șoferul să fie nevoit să fie la volan. Cu noile opțiuni Paint to Sample și Paint to Sample Plus, de acum pot fi realizate alegeri de culori neobișnuite și personale. De exemplu, Taycan poate fi acum vopsit în clasicul Rubystar al anilor '90 sau într-un Acid Green strălucitor. 
„Dezvoltarea tehnică permanentă a vehiculelor noastre face parte din ADN-ul Porsche. Cea mai recentă generație de Taycan impresionează prin conectivitatea perfectă cu smartphone-urile, care include acum Android Auto”, spune Kevin Giek, Vicepreședinte Model Line Taycan din aprilie. „Gama noastră complet electrică Taycan este în creștere și prosperă. Noul Cross Turismo, care a fost adăugat gamei în primăvară, se dovedește extrem de popular în rândul clienților, fapt demonstrat prin numărul excelent de comenzi plasate.”


Îmbunătățiri tehnologice: autonomie sporită în practică 
Noul model Taycan nu va fi omologat separat, deci nu vor exista valori noi ale autonomiei WLTP. Cu toate acestea, autonomia reală a celor mai noi versiuni va fi mai mare, în utilizarea de zi cu zi. Ample actualizări tehnologice au fost implementate pentru a realiza această creștere. În modurile Normal și Range, motorul electric frontal este aproape complet decuplat și deconectat în situațiile de sarcină parțială la modelele cu tracțiune integrală. Mai mult, transmisia către axe este complet oprită, atunci când autovehiculul rulează din inerție sau este oprit. Această funcție de roată electrică liberă reduce pierderile de tracțiune. Motoarele sunt pornite din nou în câteva milisecunde numai atunci când șoferul solicită mai multă putere sau schimbă modul de conducere. 
Funcțiile de gestionare termică și încărcare au fost, de asemenea, îmbunătățite. Cu Turbo Charging Planner, bateria de înaltă tensiune poate fi acum încălzită la o temperatură ceva mai ridicată decât înainte. Aceasta înseamnă că încărcarea rapidă este posibilă mai devreme și la un nivel de încărcare mai ridicat. În plus, căldura generată de componentele electrice este utilizată într-o măsură și mai mare pentru reglarea temperaturii bateriei.


Asistență la parcare la distanță: parcare prin telecomandă 
Cu noua opțiune Remote Park Assist, este posibil controlul de la distanță al  manevrelor de parcare prin intermediul unui smartphone la intrarea sau ieșirea din locurile de parcare  fără ca șoferul să fie nevoit să fie la volan. Controlul automat este posibil atât pentru spațiile de parcare paralele cât și perpendiculare și pentru garaje. Sistemul automat detectează spațiile de parcare și le măsoară folosind senzorii cu ultrasunete și sistemele de camere ale vehiculului. Dacă există suficient spațiu, șoferul poate începe procesul de parcare prin aplicația Porsche Connect și apoi să iasă din vehicul. Șoferul monitorizează continuu procesul de parcare apăsând și ținând apăsat un buton de pe interfața aplicației smartphone-ului. Funcția de asistență la parcare la distanță preia în mod independent direcția și controlul mișcărilor înainte și înapoi ale vehiculului. Dacă butonul este eliberat, Taycan oprește imediat manevra de parcare.


Android Auto: integrat în sistemul de infotainment
A șasea generație de Porsche Communication Management (PCM) a fost montată pe Taycan de la lansarea sa. Mașina sport complet electrică a fost întotdeauna un pionier al conectivității, începând cu integrările Apple Music și Apple Podcasts. Android Auto este acum, de asemenea, integrat în PCM, împreună cu Apple CarPlay pentru iPhone. Aceasta înseamnă că acum sunt acceptate și smartphone-urile cu sistemul de operare Google Android. Funcțiile selectate ale telefonului și aplicațiile pentru smartphone care nu afectează în mod negativ siguranța conducerii pot fi de acum operate prin PCM 6.0 sau prin comenzile vocale Google Assistant.
Asistentul vocal Voice Pilot înțelege acum și mai bine instrucțiunile în limba vorbită natural. Sistemul de navigație prin satelit calculează mai rapid, utilizează în primul rând căutarea online a punctelor de interes (POI) și, de asemenea, afișează  mai clar informațiile.
Aspectul și sistemul de operare au fost, de asemenea, ușor actualizate: acum există cinci opțiuni de meniu în loc de trei în partea stângă a afișajului central, iar pictogramele pot fi aranjate individual.


Culorile cult revin: vopsea și mai personalizată
În anii '90, Porsche a introdus în gama sa o serie de finisaje de vopsea extrem de colorate. Acestea au obținut rapid statutul de cult în rândul fanilor mărcii și sunt deosebit de populare astăzi la mașinile clasice precum cele din generația 964. Aceste culori atrăgătoare revin acum. Ca parte a strategiei de personalizare în continuă dezvoltare a Porsche Exclusive Manufaktur, Taycan este acum disponibil și cu Paint to Sample și Paint to Sample Plus, în plus față de 17 culori standard de vopsea. Prima opțiune permite, în prezent, 65 de culori suplimentare. Aceasta include culorile Moonlight Blue Metallic, Acid Green, Rubystar, Riviera Blue și Viola Metallic, care sunt atât de caracteristice mărcii. Paint to Sample Plus oferă clienților o libertate aproape completă în alegerea culorii, permițându-le chiar să-și asorteze modelul lor Taycan cu accesoriul preferat.


Încărcare pe drum: Serviciul de încărcare Porsche cu aproape 200.000 de puncte de încărcare 
Serviciul de încărcare Porsche oferă acces la punctele de încărcare la nivel mondial din numeroase rețele, facturarea centrală fiind gestionată de Porsche. În prezent, există aproape 200.000 de puncte de încărcare în mai mult de 20 de țări din Europa, incluzând aproape 6.500 de stații de încărcare DC de 50 kW și peste. 
Cu serviciul Porsche Destination Charging exclusiv, clienții își pot încărca gratuit modelele Porsche electrice sau hibride plug-in la destinații deosebit de populare. Serviciul oferă deja peste 2.000 de puncte de încărcare AC în peste 50 de țări în locații precum hoteluri, restaurante, aeroporturi, centre comerciale, cluburi sportive și porturi selectate - iar extinderea rețelei este în plină desfășurare.
Toate operațiunile de încărcare cu serviciul de încărcare Porsche sunt neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.


Taycan, un best-seller
Taycan a avut un succes deosebit în ultimele luni. Cu aproximativ 20.000 de vehicule livrate numai în prima jumătate a anului 2021, este doar puțin sub totalul pentru 2020 în ansamblu. Vânzările celui mai recent membru al gamei de modele sunt similare cu cele ale emblematicei mașini sport, 911.

Schimbări în managementul Taycan
Kevin Giek este Vicepreședinte Model Line Taycan din aprilie 2021. El l-a înlocuit pe Stefan Weckbach, care este acum responsabil pentru linia de produse Cayenne. Giek lucrează pentru Porsche AG de mai bine de 18 ani și a fost cel mai recent șef de achiziții pentru proiecte de vehicule noi. În acest rol, managerul de 42 de ani a fost implicat cu proiectul Taycan chiar de la început, ca parte a unei echipe de 190 de membri. Sarcinile pe care echipa sa și le-a asumat au inclus achiziționarea de echipamente pentru noile instalații din Stuttgart-Zuffenhausen. El continuă o tradiție de familie în alegerea angajatorului. În copilărie, lui Giek i s-a permis să-și însoțească tatăl la sfârșit de săptămână în timpul tururilor de inspecție a instalațiilor de testare pentru motoarele de avioane Porsche, de care era responsabil tatăl său. Giek a studiat la Universitatea de Proiectare, Inginerie și Economie din Pforzheim și este inginer industrial.

Date determinate în conformitate cu metoda de măsurare cerută de lege. Deoarece toate mașinile noi oferite de Porsche sunt omologate de tip în conformitate cu WLTP, valorile NEDC sunt derivate din valorile WLTP.

Informații suplimentare despre consumul oficial de combustibil și emisiile oficiale specifice de CO2 ale autoturismelor noi sunt disponibile în publicația intitulată „Liniile directoare privind consumul de combustibil, emisiile de CO2 și consumul de energie al autoturismelor noi”, care este disponibilă gratuit de la toate punctele de vânzare și de la DAT, Hellmuth-Hirth-Strasse 1, D-73760 Ostfildern.

Contact