23.03.2021

Actualizare gratuită a software-ului pentru primele modele Porsche Taycan - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis

Stuttgart. Porsche a adus actualizări extinse modelului complet electric Taycan în septembrie anul trecut. Acum, clienții Taycan a căror mașină sport electrică a fost livrată cu software-ul precedent pot beneficia și de noile funcționalități îmbunătățite. Porsche pune la dispoziție, gratuit, actualizarea software-ului la nivel mondial. Aceasta include îmbunătățiri ale dinamicii de conducere, noi funcții inteligente de încărcare, funcții suplimentare pentru sistemul Porsche Communication Management (PCM) și caracteristici suplimentare Porsche Connect. Oferta Porsche Connect variază în funcție de disponibilitatea din fiecare țară.

De la șasiu la navigare: prezentarea noilor caracteristici actualizate
Pentru modelele Taycan cu suspensie pneumatică adaptivă, actualizarea include noua funcție Smartlift. Acest lucru permite ca Taycan să fie programat astfel încât garda la sol să fie ridicată automat în anumite zone, cum ar fi denivelările drumului sau intrările în garaj. O altă actualizare este optimizarea controlului șasiului, care îmbunătățește controlul derapajului și, prin urmare, accelerația la Taycan Turbo S. Cu aceasta, sprintul de la zero la 200 km/h durează doar 9,6 secunde cu Launch Control - cu 0,2 secunde mai rapid decât înainte. 

Gama de funcții a planificatorului de încărcare este, de asemenea, extinsă. De exemplu, acum este posibil să fie setat nivelul de încărcare cu care Taycan urmează să ajungă la destinația specificată. În timpul unui proces de încărcare cu ghidare activă a rutei, șoferul primește o notificare în vehicul și în aplicație atunci când nivelul de încărcare necesar pentru ruta rămasă a fost atins, astfel încât călătoria să poată fi continuată. Cu noua funcție de protejare a bateriei la încărcare, capacitatea de încărcare poate fi redusă de la 270 kW la 200 kW. Temperatura scăzută a bateriei rezultată în timpul încărcării are ca rezultat o încărcare cu impact mai redus și un proces de încărcare extrem de eficient. Încărcătorul de curent alternativ de 22 kW va fi disponibil ca opțiune retro-fit în anumite piețe de la sfârșitul anului 2021.

Sistemul de navigație a fost, de asemenea, optimizat: acesta include afișarea informațiilor online direct pe hartă, precum și informații despre trafic cu precizie la nivel de bandă. Și în ceea ce privește divertismentul, oricine își conectează Apple ID-ul la Taycan poate folosi acum funcțiile Apple Podcasts (inclusiv streaming video) și Apple Music Lyrics. Între timp, cu Apple CarPlay wireless, aplicațiile iPhone sunt acum disponibile în sistemul Porsche Communication Management (PCM).
Actualizarea include, de asemenea, o optimizare semnificativă a software-ului pentru numeroase unități de control, ceea ce înseamnă că transmisia trebuie adaptată și componentele unității trebuie calibrate după finalizare. Din acest motiv, actualizarea se efectuează ca parte a unei vizite gratuite la un centru Porsche. 

Mai mult, actualizări suplimentare pot fi efectuate întotdeauna pe modelul curent Taycan prin intermediul funcțiilor la cerere (FoD). Acestea sunt upgrade-uri flexibile care pot fi instalate de la distanță după ce mașina sport a fost configurată și achiziționată. Actualele FoD, pe lângă Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), sunt Power Steering Plus, Active Lane Keep Assist și Porsche InnoDrive. Clienții pot alege dacă doresc să achiziționeze funcția respectivă pentru Taycan-ul lor sau să încheie un abonament lunar. Această din urmă opțiune include o perioadă de probă de trei luni. 

După înregistrarea și selectarea funcției (funcțiilor) dorite în magazinul Porsche Connect, backend-ul Porsche trimite un pachet de date către Taycan prin intermediul conexiunii oferite de rețeaua de telefonie mobilă. Șoferii sunt anunțați de disponibilitatea unui astfel de pachet de date de către Porsche Communication Management (PCM). Activarea durează câteva minute: un mesaj apare pe afișajul central după ce aceasta a reușit. 

Valorile consumului și emisiilor de CO2 au fost determinate în conformitate cu noua procedură de testare a vehiculelor ușoare armonizate la nivel mondial (WLTP). Valorile NEDC derivate din aceasta trebuie să fie specificate în continuare, pentru moment. Aceste valori nu pot fi comparate cu valorile determinate în conformitate cu procedura de măsurare NEDC utilizată până acum.

Informații suplimentare despre consumul oficial de combustibil și emisiile oficiale specifice de CO2 ale autoturismelor noi sunt disponibile în publicația intitulată „Liniile directoare privind consumul de combustibil, emisiile de CO2 și consumul de energie al autoturismelor noi”, care este disponibilă gratuit de la toți puncte de vânzare și de la Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT).

Contact