Taycan Turbo

Taycan Turbo

Descriere scurta

Porsche a prezentat publicului său prima mașină sport full-electric printr-o premieră mondială spectaculoasă, organizată simultan pe trei continente. “Modelul Taycan leagă moștenirea noastră de viitor. Acesta duce mai departe povestea de succes a mărcii noastre – un brand care fascinează și încântă oamenii de peste șapte decenii”, a spus Oliver Blume, președintele Comitetului Executiv al Porsche AG, care a găzduit premiera mondială de la Berlin: „Această zi marchează începutul unei noi ere”.
Limuzina sport în patru uși este un pachet unic, oferind conectivitate și performanțe tipice Porsche pentru utilizarea zilnică. În același timp, metodele de producție extrem de avansate și caracteristicile modelului Taycan stabilesc noi standarde în domeniul sustenabilității și al digitalizării. „Am promis un adevărat Porsche pentru epoca electromobilității – o mașină sport fascinantă, care nu numai că este senzațională din punct de vedere al tehnologiei și dinamicii sale de conducere, dar este și capabilă să stârnească pasiune în oamenii din întreaga lume, așa cum au făcut-o predecesorii săi legendari.

Mesaj*

Date tehnice

Putere
616 CP (460 kW)
Putere cu Launch Control
670 hp (500 kW)
Accelerare 0-100 km/h
3.2 s
Viteza maxima
250 km/h

Consum energie electrica kWh/100km
26.0
Emisii CO2 in g/km
0
Autonomie combinat (WLTP)
381 – 450 km

Timp incarcare pentru curent alternativ (AC) cu 9.6kW (0 pana la 100%)
10.5 h
Timp incarcare pentru curent continuu (DC) cu 50kW (5 pana la 80%)
93.0 min
Timp incarcare pentru curent continuu (DC) cu 270kW pana la 100km
5.0 min

Descriere

Performanța întâlnește eficiența

Versiunea emblematică Turbo S a Taycan poate genera un boost de putere de până la 560 kW (761 CP) în combinație cu Launch Control, iar Taycan Turbo, până la 500 kW (680 CP). Taycan Turbo S accelerează de la zero la 100 km/h în 2,8 secunde, în timp ce Taycan Turbo sprintează în 3,2 secunde. Turbo S are o autonomie de până la 412 kilometri, iar Turbo, o autonomie de până la 450 de kilometri (conform WLTP pentru fiecare versiune). Viteza maximă a ambelor modele cu tracțiune integrală este de 260 km/h.

Porsche Taycan este primul automobil de serie cu o tensiune a sistemului de 800 de volți, față de sistemul obișnuit de 400 de volți folosit până acum pentru mașinile electrice. Acesta este un avantaj deosebit pentru șoferii modelului Taycan, pe șosea: în doar cinci minute, bateria poate fi reîncărcată folosind curent continuu dintr-o rețea de încărcare de mare putere, pentru o autonomie de până la 100 de kilometri (conform WLTP). Timpul de încărcare de la cinci până la 80 la sută SoC (state of charge) este de 22,5 minute pentru încărcarea în condiții ideale, iar puterea maximă de încărcare este de 270 kW. Capacitatea totală a bateriei ”Performance Battery Plus” este de 93,4 kWh. Șoferii Taycan își pot încărca confortabil mașinile cu până la unsprezece kW, la curent alternativ, acasă.

Design exterior pur, cu ADN Porsche
Prin designul său curat, purist, Taycan semnalează începutul unei noi ere. În același timp, păstrează inconfundabilul ADN al designului Porsche. Din față arată lat și plat, cu aripi extrem de bine conturate. Silueta este modelată de linia sportivă a acoperișului a cărui pantă accelerează spre partea din spate. Caracteristice sunt și secțiunile laterale extrem de bine evidențiate. Cabina elegantă, stâlpul posterior în formă de C și umerii pronunțați ai aripilor au contribuit la conturarea unui spate frapant, tipic mărcii. Există și alte asemenea elemente inovatoare, cum ar fi sigla Porsche cu efect de sticlă, care a fost integrată în blocul de lumini din spate. Cu o valoare a coeficientului aerodinamic C de la 0,22, forma optimizată aduce o contribuție semnificativă la un consum redus de energie și, astfel, la o autonomie mai mare.

Design interior unic, cu o bandă formată din ecrane late
Cockpitul semnalează începutul unei noi ere cu structura sa clară și cu o arhitectură complet nouă. Clusterul de instrumente, curb, independent, reprezintă cel mai înalt punct al tabloului de bord. Aceasta pune un accent clar pe șofer. Un display central de 10,9 inci și un display pentru pasageri opțional sunt combinate pentru a forma o bandă de sticlă integrată, cu un aspect de panou negru. Toate interfețele pentru utilizator au fost complet reconcepute pentru Taycan. Numărul de comenzi clasice, cum ar fi comutatoarele și butoanele, a fost redus semnificativ. În schimb, controlul este inteligent și intuitiv – folosind funcțiile tactile sau funcția de control vocal, care răspunde la comanda „Hey Porsche”.

Cu Taycan, Porsche oferă pentru prima dată un interior complet fără piele. Interioarele realizate din materiale reciclate inovatoare evidențiază conceptul durabil al mașinii sport electrice. „Garajele pentru picioare” – locașurile create în bateria din spate – asigură confortul pe locurile din spate și permit automobilului să aibă o înălțime mică, tipică pentru mașinile sport. Taycan are două portbagaje: cel din față are o capacitate de 81 litri, iar cel din spate de 366 litri.

Motoare cu tracțiune inovatoare și o transmisie cu două viteze
Taycan Turbo S și Taycan Turbo au două motoare electrice extrem de eficiente, unul pe puntea față și unul pe puntea din spate, făcând astfel ca mașinile să aibă tracțiune integrală. Atât autonomia, cât și puterea continuă a propulsiei beneficiază de eficiența ridicată a motoarelor sincron cu magnet permanent. Motorul, transmisia și invertorul sunt fiecare combinate într-un modul de propulsie compact. Modulele au cea mai mare densitate de putere (kW per litru de spațiu de stocare) dintre toate motoarele electrice de pe piață. O caracteristică specială a motoarelor electrice este înfășurarea în „ac de păr” a bobinelor statorului. Această tehnologie face posibilă încorporarea de mai mult cupru în stator, crescând puterea și cuplul, menținând totodată același volum al componentelor. Transmisia cu două viteze instalată pe puntea spate este o inovație dezvoltată de Porsche. Prima treaptă oferă automobilului mai multă putere la start, în timp ce a doua treaptă, cu un raport de viteză lung, asigură o eficiență ridicată și rezerve de putere la fel de ridicate. Acest lucru este valabil și la viteze foarte mari.

Taycan Turbo

Fotografii

Conecteaza-te cu Centrul Porsche Inter Auto
Back to top
Solicitare pret

Mesaj*

×
Oferta finantare

Cerere Oferta Finantare

Mesaj*

×
Oferte piese si accesorii

Km parcursi

Serie sasiu

Mesaj*

×
Inscriere eveniment Porsche Driving Experience

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Inscriere evenimente locale si lansari

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Inscriere Evenimente Porsche Club

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Porsche Approved

Mesaj*

 

×
Configurator

Mesaj*

Consimtamant pentru utilizarea datelor cu caracter personal pentru clienti si prospecti
Dorim în continuare să rămânem ca și până acum în contact cu dumneavoastră și să vă ținem la curent cu informații referitoare la Centrul Porsche Bucuresti. În acest scop, avem nevoie de acordul dumneavoastră expres în baza unor noi reglementări în domeniul protecției datelor, care a intrat în vigoare începând cu luna mai 2018.

Pe viitor aș vrea să fiu informat despre produse, evenimente și oferte noi de la Porsche. In acest sens, va prezint acordul meu expres.

Sunt de acord ca Centrul Porsche Bucuresti, companiile selectate Porsche * și furnizorii de servicii angajati de ei sa foloseasca datele mele de contact, datele contractuale și de service, precum și datele privind interesele, vehiculele și serviciile mele utilizate , pentru clienți individuali și prospecti, și mă va contacta în acest scop.

Serviciul customer care pentru clienti si prospecti include informații personalizate și oferte despre vehicule, servicii legate de autovehicule, produse suplimentare Porsche, invitații la evenimente și sondaje privind satisfacția și așteptările mele.

Îmi pot retrage consimțământul de mai sus in viitor în orice moment, fără a preciza motivele.

*Porsche companies: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart, Germany; Porsche Central and Eastern Europe s.r.o., Radlicka 751/113E, 158 00 Praha 5, Czech Republic; Porsche Connect GmbH Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart, Germany; Centrul Porsche Bucuresti, Bdul Pipera 1/x, 77190 Voluntari, Jud. Ilfo; Porsche Inter Auto Romania, Bdul Pipera nr.2 , 77190 Voluntari, Jud. Ilfov

Prezentul consimțământ este acordat de bunăvoie și poate fi oricând revocat în scris la adresa de mai sus a dealerului dumneavoastră sau prin e-mail la gdpr.porsche@porsche.ro urmând să intre în vigoare începând cu următoarea procesare. Atât consimțământul, cât și revocarea acestuia se aplică pentru respectivul grup de operatori de date cu caracter personal, nu pentru toți dealerii din Romania.

 Sunt de acord Nu sunt de acord

Prin semnătura dumneavoastră, luați la cunoștință și declarația cu privire la protecția datelor cu caracter personal, alte informații importante cu privire la protecția datelor cu caracter personal, o listă a prestatorilor noștri de servicii și informații importante referitoare la procesarea datelor cu caracter personal care nu necesită acordul dumneavoastră. Solicitați un exemplar la reprezentanța dumneavoastră Porsche sau vizitați pagina noastră aici.

×