10.09.2019

Un capitol nou în istoria companiei - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Stuttgart. Porsche a deschis noua fabrică pentru Taycan, sub privirile celor 320 de invitați din politică, afaceri și mass-media. „Avem un anumit nivel de responsabilitate față de mediu și societate. Producția modelului Taycan este deja neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Istoria întâlnește viitorul, la fabrica noastră din Stuttgart-Zuffenhausen, acolo unde bate inima mărcii Porsche”, explică Oliver Blume, președintele Comitetului Executiv Porsche AG.

Porsche deschide următorul mare capitol din istoria companiei cu prima mașină sport complet electrică a mărcii și cu fabrica acesteia. "Taycan, automobilul cu emisii zero, este noua imagine Porsche", spune Oliver Blume. „Este diferit de mașinile noastre anterioare, însă este un Porsche veritabil - inovator, sportiv și emoționant.”

La mai puțin de 48 de luni de la prezentarea conceptului Mission E din cadrul Salonului Auto IAA, din 2015, începe producția pentru primele comenzi. Noua unitate de producție stabilește noi standarde în ceea ce privește eficiența energetică și protecția mediului. „Ne-am angajat să îndeplinim obiectivele de protejare a climei convenite la Paris, în decembrie 2015, și avem o responsabilitate clară de a reduce emisiile dăunătoare mediului. Cu toate acestea, strategia noastră de sustenabilitate merge mult mai departe decât decarbonizarea”, spune Albrecht Reimold, membru al Comitetului Executiv pentru Producție și Logistică la Porsche AG. „Porsche urmărește obiectivul unei Fabrici de Impact Zero - producție fără niciun impact negativ asupra mediului.”

Electromobilitatea creează noi locuri de muncă la Porsche
Taycan anunță o nouă eră în producția de automobile. Producția este în rețea și flexibilă. Porsche utilizează sisteme de autovehicule ghidate automat, în loc de benzi transportoare tradiționale, pentru a aduce componente și mașini de la o stație la alta. „Numim călătoria noastră în această nouă eră Porsche Production 4.0. Folosim tehnologii de ultimă generație pentru a conecta lumea digitală cu lumea mecanică”, spune Albrecht Reimold. „Porsche încă are ca obiectiv oamenii. Angajații Porsche sunt o parte integrantă a proiectului. Până la urmă, automobilele sunt produse de oameni, pentru oameni.”

Producția Porsche Taycan a generat 1.500 de noi locuri de muncă create pe situl Zuffenhausen, demonstrând că electromobilitatea generează locuri de muncă la Porsche. În timp ce construia noua fabrică și se pregătea pentru producție, Porsche a implementat, de asemenea, un program de formare fără precedent pentru familiarizarea tuturor angajaților cu caracteristicile unice ale electromobilității. În total, compania urmează să investească peste șase miliarde de euro în electromobilitate, până în 2022. Compania a investit 700 de milioane de euro în total doar în noile instalații de producție, un miliard dacă includem și noul atelier de vopsitorie, care va fi folosit și pentru generația actuală a Porsche 911. Noua fabrică completează producția de mașini sport cu două locuri - 250 de mașini din seria 911 și 718 circulă pe linia de asamblare în fiecare zi, pe platforma istorică de la Zuffenhausen.

Andreas Scheuer, Ministrul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale:
„Electromobilitatea creează în jur de 1.500 de noi locuri de muncă, într-un proces de producție cu amprentă zero de carbon, derulat la Stuttgart-Zuffenhausen. Porsche face o declarație importantă despre mobilitatea electrică și ingineria germană. Acum, este important ca toată lumea să beneficieze atât de tehnologie, cât și de experiențe - atât producătorii, cât și clienții. Avem nevoie de efectul Beetle electric pe șosea - cât mai repede posibil.”

Winfried Kretschmann, Ministrul Președinte al statului Baden-Württemberg: „Porsche Taycan arată că revoluția mobilității are loc chiar aici, în Baden-Württemberg. Prin faptul că Porsche nu a creat doar un produs revoluționar în Zuffenhausen, ci și o unitate de producție revoluționară, compania demonstrează clar că noi, aici în sud-vest, suntem în avangarda procesului de reinventare a automobilului. Sunt deosebit de mulțumit de faptul că Porsche investește local prin producția modelului Taycan, la fabrica sa mamă, din Zuffenhausen. Prin urmare, investește în Stuttgart, în statul Baden-Württemberg și în oamenii săi. Aș dori să exprim mulțumirile noastre sincere, în numele întregului guvern de stat.”

Fritz Kuhn, primarul din Stuttgart:
„Investiția Porsche transmite un mesaj puternic despre Stuttgart. Atunci când alții vorbesc, Porsche acționează. ”
Contact