26.08.2019

Digital, clar, sustenabil: interiorul noului Porsche Taycan - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Stuttgart. Porsche intră într-o nouă eră cu noul Taycan, iar prima mașină sport complet electrică a mărcii stabilește standardele în materie de design interior. Caracteristicile clasice de design au fost reinterpretate și aduse în era digitală. „Principiul <> se aplică și aici”, explică Ivo van Hulten, director de design interior Porsche Style în cadrul Porsche AG. „Interiorul Taycan combină elemente de design tipice pentru brand cu un nou tip de experiență pentru utilizator și impresionează prin eleganța sa simplă”. Porsche va lansa oficial modelul Taycan în septembrie 2019.

Un Porsche tipic: un tablou de bord conceput pentru șoferi și poziție de condus sportivă
Taycan este inspirat din designul simplu al panoului de bord al modelului 911 original, din 1963. Scopul declarat a fost aducerea acestuia în prezent. Cockpitul semnalează începutul unei noi ere, cu structura sa clară și o construcție complet nouă. Este în mod clar orientat către șofer. Panoul de bord are un design curat, minimalist și ultra-modern, iar funcționarea comenzilor este rapidă și lipsită de elementecare să distragă atenția. Panoul de instrumente, curb, independent, reprezintă cel mai înalt punct al tabloului de bord. Este clar orientat către șofer și asigură vizibilitate maximă pentru tot ceea ce este necesar condusului.

Panoul de instrumente inovator constă într-un ecran curbat de 16,8 inci cu aspect rotunjit, tipic pentru Porsche. Lipsa carcasei asigură un aspect subțire și modern, în stilul smartphone-urilor și tabletelor de înaltă calitate. Sticla reală, cu filtru polarizant, conferă proprietăți anti-reflectorizante.

Șoferii pot alege între patru moduri de afișare pentru instrumentele de bord:
● Modul clasic (contor de putere) evocă instrumentele rotunjite tipice pentru
Porsche. Acest afișaj oferă informații clar organizate, permițând o citire rapidă. Un contor de putere înlocuiește turometrul în cadranul din mijloc.
● Modul hartă înlocuiește contorul de putere central cu o hartă.
● Modul hartă complet înlocuiește intenționat instrumentele rotunde cu o hartăde navigație afișată pe întregul ecran.
● Modul Pure afișează numai informații esențiale,cum ar fi viteza, semnele de circulație și navigația, folosind o săgeată minimalistă.

Există, de asemenea, câmpuri mici de control tactile la marginile ecranului pentru operarea funcțiilor luminilor și șasiului. Prin urmare, panoul de instrumente este mai lat decât volanul, amintind de emblematicul 911 original.
Volanul are un aspect simplu, cu două modele disponibile. Pe lângă versiunea de bază, care poate fi personalizată cu inserții colorate ca parte a pachetului accent, Porsche oferă și o opțiune de volan sport GT. Acesta are un design distinctiv, cu capete de șurub vizibile și dispune de un comutator rotund tip Porsche, care poate fi utilizat pentru a selecta diferitele moduri de conducere.
Secțiunile superioare și inferioare ale tabloului de bord se întind pe întreaga lățime a automobilului sub forma unei aripi. Un ecran central de 10,9 inci și un ecran opțional pentru pasageri formează împreună o bandă de sticlă integrală, cu aspect de panou negru, completând astfel vizual interiorul.
Toate interfețele de utilizare au fost complet reproiectate pentru Taycan. Numărul de comenzi hardware tradiționale, cum ar fi comutatoarele și butoanele, a fost redus considerabil. În schimb, controlul este inteligent și intuitiv - prin operare tactilă sau prin funcție de control vocal care răspunde la comanda „Hey Porsche”.

Toate configurațiile automobilului pentru modelul Taycan, cum ar fi Porsche Active Stability Management (PASM), pot fi ușor setate pe ecranul central prin acces direct. Șoferul poate accesa rapid toate aplicațiile dintr-un ecran de start clar structurat și personalizabil. Aplicațiile includ navigație, telefon, media, modul confort și Porsche Connect. Prin intermediul controlului vocal optimizat, șoferii pot accesa și mai rapid funcția dorită. Pentru prima dată, pasagerii din față au opțiunea propriului ecran tactil, care le permite să modifice cu ușurință setările fără să distragă șoferul.

Consola centrală ridicată intensifică senzația unei poziții de scaun coborâte, așa cum este de așteptat la un Porsche. Consola dispune de un ecran tactil mare, de 8,4 inci, cu feedback haptic. Acesta permite modificarea directă a setărilor de aer condiționat. Funcția integrată de recunoaștere a scrisului de mână permite, de asemenea, introducerea rapidă a adreselor.

Fiecare detaliu a fost redus la esențial.La fel ca Porsche 918, Taycan are un comutator de direcție compact în panoul de instrumente în loculmanetei selectorului clasic. Acest lucru oferă consolei centrale un aspect ordonat și creează spațiu de stocare. O reducere la elementele esențiale și o abordare clară sunt, de asemenea, evidente pentru gurile de aerisire. Acestea au fost complet modernizate și pot fi operate intuitiv. Sistemul de operare tradițional, mecanic, aparține trecutului, deoarece fluxurile de aer sunt acum controlate atât digital, cât și complet automat („Virtual Airflow Control”). Apăsând pe meniul Climă, este posibilă comutarea între „Focalizat”, pentru răcire rapidă și direcțională, și „Difuz”, pentru climatizare fără curenți de aer. Dacă automobilul este prevăzut cu sistemul opțional de control automat al climei cu patru zone („Advanced Climate Control”), un panou de control suplimentar de 5,9 inci cu feedback haptic permite utilizarea sistemului de pe scaunele din spate.

O gamă largă de opțiuni de personalizare și concepte de materiale inovatoare
Designul de culori și materiale Taycan permite o echiparepersonalizată, de la tradițional, până la modern și sustenabil. Există, de asemenea, opțiunea de piele clasică, precum și de piele Club „OLEA” tăbăcită sustenabil, care folosește frunze de măslin în procesul de tăbăcire. Calitatea naturală a pieii este accentuată cu ajutorul unui imprimeu special. O caracteristică nouă este interiorul complet fără piele, cu texturi de tapițerie de ultimă generație. Este folosit materialul „Race-Tex”, un material de înaltă calitate din microfibră, fabricat parțial din fibre de poliester reciclate. Producția sa generează cu 80% mai puțin CO2 decât materialele tradiționale. Mocheta folosește fibre reciclate „Econyl®”, care sunt fabricate, printre altele, din plase de pescuit reciclate.

Modelul Taycan este disponibil cu o gamă largă de configurații interioare și exterioare, în stiluri tradiționale și moderne. Accentele interioare subliniază atenția asupra detaliilor, respectând în același timp cele mai înalte standarde de calitate tipice Porsche în ceea ce privește caracteristicile materialului și manopera. Culorile interioare Black-Lime Beige, Blackberry, Atacama Beige și Meranti Brown sunt disponibile exclusiv pentru Taycan. Pachetul opțional de accente interioare oferă, de asemenea, o gamă specială de culori contrastante în negru mat, argintiu închis sau neodyme, un ton elegant de culoarea șampaniei. Ornamentele ușilor și ale consolei centrale pot fi din lemn, carbon mat, aluminiu în relief sau material textil.

În plus față de multitudinea de inovații, există un alt detaliu care nu trebuie să lipsească de pe nici un Porsche. Similar cu poziția cheii la modele Porsche convenționale, butonul de pornire este situat pe bord, în stânga volanului.
Contact