22.03.2019

Porsche prezintă modelul Cayenne Coupé - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Stuttgart. Porsche își extinde familia de modele Cayenne. Un vehicul și mai sportiv se alătură celei de-a treia generații a acestei game de SUV-uri extrem de reușite - Cayenne Coupé. "Coupé include toate performanțele actualului Cayenne, dar are un design și mai dinamic și noi detalii tehnice care îl poziționează ca fiind mai avansat, mai atletic și mai incitant", spune Oliver Blume, președintele Comitetului Executiv al Porsche AG. Principalele caracteristici ale noului model Cayenne includ linii mai clare cu o secțiune spate unică, un spoiler spate adaptabil, o banchetă spate cu caracteristicile a două scaune individuale și două concepte diferite de plafon–în standard, un plafon panoramic fix, din sticlă sau, opțional, un plafon de carbon.

Linia plafonului, foarte înclinată, pentru o eleganță de neegalat
Proporțiile mai dinamice se îmbină cu elementele de design personalizate pentru a oferi noului Cayenne Coupé o eleganță de neegalat. "Linia plafonului, mult mai abruptă, care „cade” spre spate, face ca modelul Cayenne Coupé să arate mai dinamic și îl poziționează drept cel mai sportiv model din segment", spune Michael Mauer, vicepreședinte Style Porsche. Acest efect este susținut de un spoiler de plafon, care accentuează silueta distinctă a variantei Coupé. Parbrizul și stâlpul A sunt mai reduse comparativ cu modelul Cayenne, datorită plafonului coborât cu aproximativ 20 de milimetri. Ușile și aripile din spate, redesenate, lărgesc ”umerii” automobilului cu 18 milimetri, contribuind la alura sa musculoasă. Plăcuța de înmatriculare din spate este integrată în bara de protecție, făcând vehiculul să pară și mai aproape de sol.

Cu spoilerul adaptabil pentru plafon, Cayenne Turbo a fost primul SUV dotat cu acest tip de aerodinamică activă. Noul Cayenne Coupé preia ștafeta și o duce mai departe. Pe fiecare model Cayenne Coupé, un spoiler al plafonului este combinat cu un nou spoiler spate adaptiv, ca parte a pachetului Porsche Active Aerodynamics (PAA). Spoilerul - integrat armonios în silueta modelului - se extinde cu 135 mm la viteze de peste 90 km / h, mărind presiunea de contact pe puntea spate, în timp ce PAA îmbunătățește simultan eficiența.

Plafon panoramic din sticlă, în standard și opțional plafon de carbon
Noul Cayenne Coupé dispune în standard de un plafon panoramic fix, din sticlă, de 2,16 m2. Zona vitrată, de 0,92 m2 conferă tuturor pasagerilor un sentiment extraordinar de spațiu, în timp ce ruloul integrat protejează împotriva expunerii la soare și la frig. Un plafon din carbon, conturat, este disponibil ca opțiune pentru Coupé, la cerere. Îmbinarea de pe centru conferă plafonului aspectul caracteristic al unei mașini sport, similar modelului Porsche 911 GT3 RS. Plafonul de carbon este disponibil în unul dintre cele trei pachete sport, cu greutate redusă. Aceste pachete includ opțiunile Sport Design și noile jante ușoare Design GT de 22 inch, dar și o tapițerie în carouri pentru partea centrală a scaunelor și accente de carbon și Alcantara în interior. Pentru modelul Cayenne Turbo Coupé, pachetul include și un sistem de evacuare sport.

Confort pe șosea cu patru scaune sport
Noul Cayenne Coupé oferă spațiu suficient pentru maximum patru persoane, ca standard. În față, noile scaune sport opționale cu tetiere integrate oferă un confort excepțional și suport lateral optim. În spate, modelul vine echipat în mod standard cu o banchetă care are caracteristicile a două scaune individuale. Alternativ, scaunele spate confort –cunoscute de la modelul Cayenne - pot fi comandate fără costuri suplimentare. Locurile pasagerilor din spate sunt coborâte cu 30 de milimetri față de Cayenne, ceea ce asigură spațiu suficient pentru cap, în ciuda siluetei sportive a automobilului. Capacitatea portbagajului este de 625 de litri - ideală pentru utilizarea de zi cu zi - și crește până la 1.540 de litri când scaunele din spate sunt rabatate (Cayenne Turbo Coupé: 600 până la 1.510 litri).

Lansarea pe piață cu motoare turbo de 340 CP și 550 CP
Liniile extrem de dinamice și elementele de design personalizate ale noului Cayenne Coupé îl diferențiază clar de modelul Cayenne. În același timp, Cayenne Coupé beneficiază de toate performanțele tehnice ale celei de-a treia generații de modele, care dispune de motoare puternice, sisteme inovatoare de șasiu, display digital și un concept de operare și conectivitate globală.

Două motoare de înaltă performanță sunt disponibile la lansarea pe piață. Cayenne Coupé cu motor turbo de trei litri, cu șase cilindri, oferă 250 kW (340 CP) și un cuplu maxim de 450 Nm. Cu pachetul Sport Chrono, echipat pe vehicule de serie, atinge sprintul standard de la 0-100 km / h în 6,0 secunde, acest timp scăzând la 5,9 secunde cu pachetele sportive opționale. Viteza maximă a vehiculului este de 243 km / h. Modelul Cayenne Turbo Coupé de top se îndreaptă spre linia de start cu un motor de 4 litri twin-turbo, 404 kW (550 CP) și un cuplu maxim de 770 Nm. Cayenne Turbo Coupé accelerează de la zero la 100 km / h în 3,9 secunde și are o viteză maximă de 286 km / h.

O gamă extinsă de echipamente
Noul Porsche Cayenne Coupé este disponibil pentru comandă acum și va fi în reprezentanțe de la sfârșitul lunii mai. Echiparea standard extinsă include funcția Power Steering Plus, jante din aliaj de 20 de inci, Park Assist în față și în spate, inclusiv cameră pentru marșarier, Porsche Active Suspension Management (PASM) și pachetul Sport Chrono.

Imagini disponibile în Newsroom-ul Porsche (http://newsroom.porsche.de) și în baza de date media Porsche (presse.porsche.de).

Cayenne Coupé:
Consum mixt de combustibil 9,4-9,3 l / 100 km; emisii mixte de CO2 215-212 g/km

Cayenne Turbo Coupé:
Consum mixt de combustibil 11,4-11,3 l / 100 km; emisii mixte de CO2 261-258 g/km

Valorile consumului și ale emisiilor de CO2 au fost calculate utilizând noua procedură de testare a vehiculelor ușoare armonizată la nivel mondial (WLTP). Valorile NEDC derivate din aceasta trebuie să fie în continuare specificate, pentru moment. Aceste valori nu pot fi comparate cu valorile calculate pe baza procedurii de măsurare NEDC, care era utilizată anterior.

Informații suplimentare privind consumul oficial de carburant și emisiile specifice de CO2 ale autoturismelor noi sunt disponibile în publicația "Liniile directoare privind consumul de carburant, emisiile de CO2 și consumul de energie al autoturismelor noi", care este disponibilă gratuit la toate punctele de vânzare și de la Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT).
Contact