News
Ultimele stiri

News

Type 964: un nou inceput

26 November 2018

Stuttgart, Germania. Pe 27 noiembrie, a opta generație Porsche 911 își va sărbători premiera mondială în Los Angeles – la 55 de ani după debutul modelului original 911. Pretextul perfect pentru o privire retrospectivă la cele șapte generații anterioare.

Cea de-a treia generație a sportivei, cunoscută intern sub denumirea ”type 964”, combina silueta tradițională a modelului clasic cu tehnologia de ultimă oră. Era, de asemenea, un pariu pe viitorul companiei, care se confrunta cu provocări financiare – un pariu pe care această a treia generație avea să-l câștige.

Prima versiune a demonstrat imediat cât de avansat era noul 911: un sistem de tracțiune integrală, pe care Porsche îl proiectase inițial pentru mașina sport de înaltă performanță 959, a fost adăugat liniei de modele începând cu Carrera 4. Având o distribuție a puterii controlată electronic și reglată hidraulic, mașina era cu mult înaintea vremurilor sale. Sistemul de tracțiune integrală utiliza senzorii ABS care – la fel ca servodirecția – a devenit ulterior dotare standard la acest model.

În 1989, a urmat 911 Carrera 2 cu tracțiune spate. În același timp, versiunile Cabriolet și Targa și-au sărbătorit debutul alături de versiunea Coupé. În plus, sub aceeași caroserie familiară – diferită, în practică, doar prin barele de protecție integrate – 85% din modelul type 964 era fabricat din piese nou proiectate.

La 3,6 litri, motorul boxer, răcit cu aer, a atins noi niveluri în ceea ce privește capacitatea cilindrică și dezvolta 250 CP la modelele Carrera 2/4. Una dintre inovațiile tehnice ale motorului boxer a fost sistemul de aprindere dublă, cu două bujii pe cilindru, pe care Porsche îl dezvoltase inițial pentru o fiabilitate operațională sporită a motoarelor aeronavelor. În același timp, efectul de portanță a punții spate a fost aproape complet eliminat, datorită noului eleron retractabil. O altă noutate a fost cutia de viteze adaptivă Tiptronic, care permitea o schimbare a treptelor de viteză fără întreruperi de putere.

911 Jubilee a fost una dintre cele mai distinctive derivate ale generației 964 – doar 911 unități din modelul în ediție limitată, care marca aniversarea de 30 de ani a emblematicului 911, au fost disponibile pe piață în 1993 și vândute rapid. Cu aripi late în față și în spate, acest model combina sistemul de propulsie al modelului Carrera 4 cu caroseria de Coupé și cu șasiul de 17 inchi de pe 911 Turbo, dar îi lipsea eleronul. Pentru această versiune aniversară, Porsche a combinat culoarea exterioară exclusivistă Viola Metallic cu un interior tapițat integral cu piele Rubicon Grey.

Pentru un plus de exclusivism, 911 Speedster a fost lansat în 1993 cu un parbriz mai scurt, cu o structură de plafon modificată și cu binecunoscuta carcasă dublă în spatele scaunelor din față. 930 de vehicule au fost construite pe baza modelului Carrera 2 Cabriolet, la care s-au adăugat alte 15 unități cu caroserie lată, specifică modelelor turbo.

Versiunile turbo au fost modelele de vârf ale generației 911 type 964. 911 Turbo a adoptat inițial motorul predecesorului său, de 3,3 litri, care la acel moment producea 320 CP, în timp ce motorul de pe 911 Turbo S livra o putere impresionantă de 381 CP. Modelul a trecut la noul motor de 3,6 litri și 360 CP la începutul anului 1993, iar următoarea motorizare bătea la ușă în luna octombrie a aceluiași an, când ”icon-ul” 911 trecea deja într-o nouă etapă. Porsche a produs un total de 63.762 de vehicule type 964 între 1988 și 1994.

Imagini sunt disponibile în Porsche Newsroom (newsroom.porsche.de) și în baza de date Porsche pentru presă (presse.porsche.de).

Back to top
Solicitare pret

Mesaj*

×
Oferta finantare

Cerere Oferta Finantare

Mesaj*

×
Oferte piese si accesorii

Km parcursi

Serie sasiu

Mesaj*

×
Inscriere eveniment Porsche Driving Experience

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Inscriere evenimente locale si lansari

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Inscriere Evenimente Porsche Club

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Porsche Approved

Mesaj*

 

×
Configurator

Mesaj*

Consimtamant pentru utilizarea datelor cu caracter personal pentru clienti si prospecti
Dorim în continuare să rămânem ca și până acum în contact cu dumneavoastră și să vă ținem la curent cu informații referitoare la Centrul Porsche Bucuresti. În acest scop, avem nevoie de acordul dumneavoastră expres în baza unor noi reglementări în domeniul protecției datelor, care a intrat în vigoare începând cu luna mai 2018.

Pe viitor aș vrea să fiu informat despre produse, evenimente și oferte noi de la Porsche. In acest sens, va prezint acordul meu expres.

Sunt de acord ca Centrul Porsche Bucuresti, companiile selectate Porsche * și furnizorii de servicii angajati de ei sa foloseasca datele mele de contact, datele contractuale și de service, precum și datele privind interesele, vehiculele și serviciile mele utilizate , pentru clienți individuali și prospecti, și mă va contacta în acest scop.

Serviciul customer care pentru clienti si prospecti include informații personalizate și oferte despre vehicule, servicii legate de autovehicule, produse suplimentare Porsche, invitații la evenimente și sondaje privind satisfacția și așteptările mele.

Îmi pot retrage consimțământul de mai sus in viitor în orice moment, fără a preciza motivele.

*Porsche companies: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart, Germany; Porsche Central and Eastern Europe s.r.o., Radlicka 751/113E, 158 00 Praha 5, Czech Republic; Porsche Connect GmbH Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart, Germany; Centrul Porsche Bucuresti, Bdul Pipera 1/x, 77190 Voluntari, Jud. Ilfo; Porsche Inter Auto Romania, Bdul Pipera nr.2 , 77190 Voluntari, Jud. Ilfov

Prezentul consimțământ este acordat de bunăvoie și poate fi oricând revocat în scris la adresa de mai sus a dealerului dumneavoastră sau prin e-mail la gdpr.porsche@porsche.ro urmând să intre în vigoare începând cu următoarea procesare. Atât consimțământul, cât și revocarea acestuia se aplică pentru respectivul grup de operatori de date cu caracter personal, nu pentru toți dealerii din Romania.

 Sunt de acord Nu sunt de acord

Prin semnătura dumneavoastră, luați la cunoștință și declarația cu privire la protecția datelor cu caracter personal, alte informații importante cu privire la protecția datelor cu caracter personal, o listă a prestatorilor noștri de servicii și informații importante referitoare la procesarea datelor cu caracter personal care nu necesită acordul dumneavoastră. Solicitați un exemplar la reprezentanța dumneavoastră Porsche sau vizitați pagina noastră aici.

×