News
Ultimele stiri

News

Ofensiva tehnologică 997: un design nou și o gamă 911 extinsă

26 November 2018

Stuttgart, Germania. Pe 27 noiembrie, cea de-a opta generație 911 își va sărbători premiera mondială în Los Angeles – la 55 de ani după debutul modelului original 911. Un pretext suficient pentru o privire retrospectivă asupra celor șapte generații anterioare.

Începând cu anul 2004, Porsche 911 a fost disponibil în mai multe versiuni ca niciodată: clienții puteau alege între Coupé sau Targa, Cabriolet sau Speedster, tracțiune spate sau integrală, caroserie îngustă sau lată, între motoarele răcite cu apă, aspirate natural, sau turbo, între versiunile GTS sau GT2, GT2 RS sau GT3 sau între oricare dintre cele două GT3 RS. Incluzând edițiile speciale, gama cuprindea un total 24 de derivate – completată de o gamă largă de opțiuni de personalizare.

Odată cu designul modelului type 997, Porsche a creat un 911 cu un aspect mai dinamic și mai puternic. Carrera era deja mult mai masculină, cu o formă mai pronunțată a spatelui, în timp ce lățimea versiunilor S, GT și Turbo a crescut cu 44 mm. Type 997 s-a distanțat de predecesorul său prin farurile rotunde, din sticlă transparentă, marcând o revenire la un element de stil reprezentativ pentru modelele 911 cu motor răcit cu aer. După faceliftul din iulie 2008, partea frontală a primit faruri bi-xenon și lumini LED de zi.

Generația 997 a modelului Porsche 911 a stabilit noi valori de referință și pe partea tehnică. Motorul de 3,6 litri, cu șase cilindri, de pe Carrera producea, inițial, 325 CP. Alezajul cilindrilor a fost mărit cu trei milimetri pentru versiunile S. Cu o cilindree de 3,8 litri, acesta a devenit cel mai mare motor boxer din producția de serie a modelului 911 de până atunci.

Pentru actualizarea modelului din 2008, Porsche a adus modificări noi motorului și a introdus pentru prima dată injecția directă de combustibil. Consumul de combustibil și emisiile au scăzut în mod semnificativ, dar cifrele de performanță s-au îmbunătățit sensibil: 345 CP pentru versiunea de 3,6 litri, 385 CP la motorul de 3,8 litri, cu șase cilindri. Noul 911 Carrera GTS, care a închis decalajul dintre modelele S și GT3, avea chiar 408 CP.

911 Turbo a beneficiat și el de ofensiva tehnologică: motorul său de 3,6 litri a fost primul motor pe benzină echipat cu un turbocompresor cu turbină cu geometrie variabilă (turbocharger with variable turbine geometry). Schimbarea ulterioară la o cilindree de 3,8 litri și injecția directă de combustibil a permis un salt inițial de la 480 la 500 CP. Motorul 911 Turbo S venea chiar cu 530 CP, având, pentru prima dată în echiparea standard, o cutie de viteze cu dublu ambreiaj, în șapte trepte. Doar modelul 911 GT2 RS era mai rapid și mai puternic. Motorul său dezvolta 620 CP, suficient pentru un timp de 7 minute și 18 secunde pentru un tur de circuit pe Nürburgring.

Modelele GT3 au beneficiat, de asemenea, de creșterea puterii de la 415 la 435 CP. Versiunea RS 3.8 livra chiar 450 CP. Coroana a fost, însă, adjudecată de modelul GT3 RS 4.0. Acest vehicul, produs într-o ediție limitată de 600 de unități, avea un motor de 500 CP.

Generația 997 a inclus și o serie de modele remarcabile în ediție specială, precum 911 Sport Classic. Fiecare dintre cele 250 de unități din acest model și-a găsit un cumpărător în doar 48 de ore. 911 Speedster – de asemenea cu o putere de 408 CP – a fost oferit de Porsche într-o serie limitată de 356 de unități. 911 Turbo S Edition 918 Spyder a fost un caz special: acest model a fost conceput pentru a scurta timpul de așteptare al viitorilor proprietari ai noului 918 Spyder înainte de a-și primi mașina hibrid super sport – doar acești 918 de clienți fericiți au putut comanda modelul în ediție specială. Porsche a produs un total de 213.004 de vehicule din generația type 997 între 2004 și 2012.

Imagini sunt disponibile în Porsche Newsroom (newsroom.porsche.de) și în baza de date Porsche pentru presă (presse.porsche.de).

Back to top
Solicitare pret

Mesaj*

×
Oferta finantare

Cerere Oferta Finantare

Mesaj*

×
Oferte piese si accesorii

Km parcursi

Serie sasiu

Mesaj*

×
Inscriere eveniment Porsche Driving Experience

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Inscriere evenimente locale si lansari

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Inscriere Evenimente Porsche Club

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Porsche Approved

Mesaj*

 

×
Configurator

Mesaj*

Consimtamant pentru utilizarea datelor cu caracter personal pentru clienti si prospecti
Dorim în continuare să rămânem ca și până acum în contact cu dumneavoastră și să vă ținem la curent cu informații referitoare la Centrul Porsche Bucuresti. În acest scop, avem nevoie de acordul dumneavoastră expres în baza unor noi reglementări în domeniul protecției datelor, care a intrat în vigoare începând cu luna mai 2018.

Pe viitor aș vrea să fiu informat despre produse, evenimente și oferte noi de la Porsche. In acest sens, va prezint acordul meu expres.

Sunt de acord ca Centrul Porsche Bucuresti, companiile selectate Porsche * și furnizorii de servicii angajati de ei sa foloseasca datele mele de contact, datele contractuale și de service, precum și datele privind interesele, vehiculele și serviciile mele utilizate , pentru clienți individuali și prospecti, și mă va contacta în acest scop.

Serviciul customer care pentru clienti si prospecti include informații personalizate și oferte despre vehicule, servicii legate de autovehicule, produse suplimentare Porsche, invitații la evenimente și sondaje privind satisfacția și așteptările mele.

Îmi pot retrage consimțământul de mai sus in viitor în orice moment, fără a preciza motivele.

*Porsche companies: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart, Germany; Porsche Central and Eastern Europe s.r.o., Radlicka 751/113E, 158 00 Praha 5, Czech Republic; Porsche Connect GmbH Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart, Germany; Centrul Porsche Bucuresti, Bdul Pipera 1/x, 77190 Voluntari, Jud. Ilfo; Porsche Inter Auto Romania, Bdul Pipera nr.2 , 77190 Voluntari, Jud. Ilfov

Prezentul consimțământ este acordat de bunăvoie și poate fi oricând revocat în scris la adresa de mai sus a dealerului dumneavoastră sau prin e-mail la gdpr.porsche@porsche.ro urmând să intre în vigoare începând cu următoarea procesare. Atât consimțământul, cât și revocarea acestuia se aplică pentru respectivul grup de operatori de date cu caracter personal, nu pentru toți dealerii din Romania.

 Sunt de acord Nu sunt de acord

Prin semnătura dumneavoastră, luați la cunoștință și declarația cu privire la protecția datelor cu caracter personal, alte informații importante cu privire la protecția datelor cu caracter personal, o listă a prestatorilor noștri de servicii și informații importante referitoare la procesarea datelor cu caracter personal care nu necesită acordul dumneavoastră. Solicitați un exemplar la reprezentanța dumneavoastră Porsche sau vizitați pagina noastră aici.

×