News
Ultimele stiri

News

Modelul 996: primul 911 cu motor boxer răcit cu apă

26 November 2018

Stuttgart, Germania. Pe 27 noiembrie, cea de-a opta generație 911 își va sărbători premiera mondială în Los Angeles – la 55 de ani după debutul modelului original 911. Un pretext suficient pentru o privire retrospectivă asupra celor șapte generații anterioare.

Cu cea de-a cincea generație a modelului 911, introdusă în 1997 – 996 – Porsche a făcut pasul îndrăzneț de a renunța la utilizarea motoarelor răcite cu aer. După 34 de ani, producătorul de mașini sport a reconstruit complet imaginea modelului său emblematic cu noul 911 și a rezolvat, astfel, o serie de provocări urgente. Ca parte a unui proces care a început cu modelul anterior, accentul s-a pus pe reducerea costurilor de producție prin compatibilitatea maximă a pieselor cu alte modele, cum ar fi Boxster, precum și pe respectarea noilor reglementări privind siguranța și emisiile. Porsche a găsit calea spre viitor cu 996.

A făcut acest lucru păstrând proporțiile clasice și combinându-le cu tehnologia modernă – pe scurt, reînnoind o legendă a mașinilor sport și pregătind-o pentru viitor. 996 a avut o moștenire dificilă de urmat, dar a reprezentat și primul capitol al unei noi ere. Acest lucru era deja clar în materie de design.

Rezultatul a fost o caroserie cu un design nou, care a impresionat prin aspectul elegant, simplu. De asemenea, dimensiunile au crescut: noul 911 era acum cu 18,5 cm mai lung, iar ampatamentul a fost de asemenea alungit, pentru a doua oară în istoria seriei de modele. Acesta a crescut cu 80 mm, în timp ce la lățimea caroseriei s-au adăugat alți trei centimetri. Interiorul a beneficiat, de asemenea, de aceste schimbări: 996 a oferit mai mult spațiu pentru brațe și senzația de interior mai generos. Panoul de bord a primit, de asemenea, un aspect nou: cele cinci ecrane rotunde ale ceasurilor de bord se îmbină între ele – o altă diferență față de designul clasic.

Cu toate acestea, cele mai mari schimbări au fost la partea din spate a modelului. Designul motorului boxer a fost păstrat – dar nu și răcirea cu aer, deoarece acest principiu de răcire nu permitea conformarea la reglementările din ce în ce mai stricte privind emisiile. În schimb, noul sistem de răcire cu apă era pregătit pentru viitor. Acest lucru a fost valabil și în privința performanțelor sale: motorul cu patru valve și șase cilindri genera 300 CP la o cilindree de 3,4 litri, ceea ce corespundea legendarului model 911 Turbo 3.3. După faceliftul motorului cu cilindree de 3,6 litri, puterea acestuia a crescut la 320 CP, iar pentru ediția aniversară ”40 de ani de Porsche 911”, puterea motorului a ajuns chiar la 345 CP.

Modelul 911 Turbo a primit, de asemenea, un nou motor boxer, răcit cu apă. Acesta avea un trecut impresionant: ca motor de 3,2 litri în șase cilindri, condusese deja modelul 911 GT1 către victorie în cursa de la Le Mans din 1998. Datorită turbocompresorului dublu, acesta a pus la dispoziție 420 CP vehiculelor din producția de serie. Acest model 911 Turbo a fost, prin urmare, primul model de serie de la Porsche care a depășit limita de 300 km/h. În cazul 911 GT2, unitatea producea chiar și 483 CP. Sistemul PCCB cu discuri de frână ceramice a fost și el introdus pe această mașină sport cu performanțe extreme și a devenit dotare standard pe GT2. Acesta era cu 50% mai ușor decât frânele cu discuri standard și avea o durată de viață de până la 300.000 km.

Cu același motor, dar fără turbocompresor, 911 GT3 a marcat începutul unei noi ere: oferea o plăcere pură la volan atât pe șosea, cât și pe pista de curse, ca parte a Track Days. De asemenea, modelul a constituit baza pentru competițiile de brand Porsche și a fost punctul de plecare pentru multe victorii în cursele motorsport dedicate clienților Porsche din întreaga lume. Pe 996, motorul de 3,6 litri aspirat natural a avut inițial o putere de 360 CP, apoi una de 381 CP. Modelul 911 GT3 RS a urmat în 2003 ca o ediție perfecționată. Între 1997 și 2005, Porsche a produs, în total, 175.262 de vehicule Type 996.

Imagini sunt disponibile în Porsche Newsroom (newsroom.porsche.de) și în baza de date Porsche pentru presă (presse.porsche.de).

Back to top
Solicitare pret

Mesaj*

×
Oferta finantare

Cerere Oferta Finantare

Mesaj*

×
Oferte piese si accesorii

Km parcursi

Serie sasiu

Mesaj*

×
Inscriere eveniment Porsche Driving Experience

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Inscriere evenimente locale si lansari

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Inscriere Evenimente Porsche Club

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Porsche Approved

Mesaj*

 

×
Configurator

Mesaj*

Consimtamant pentru utilizarea datelor cu caracter personal pentru clienti si prospecti
Dorim în continuare să rămânem ca și până acum în contact cu dumneavoastră și să vă ținem la curent cu informații referitoare la Centrul Porsche Bucuresti. În acest scop, avem nevoie de acordul dumneavoastră expres în baza unor noi reglementări în domeniul protecției datelor, care a intrat în vigoare începând cu luna mai 2018.

Pe viitor aș vrea să fiu informat despre produse, evenimente și oferte noi de la Porsche. In acest sens, va prezint acordul meu expres.

Sunt de acord ca Centrul Porsche Bucuresti, companiile selectate Porsche * și furnizorii de servicii angajati de ei sa foloseasca datele mele de contact, datele contractuale și de service, precum și datele privind interesele, vehiculele și serviciile mele utilizate , pentru clienți individuali și prospecti, și mă va contacta în acest scop.

Serviciul customer care pentru clienti si prospecti include informații personalizate și oferte despre vehicule, servicii legate de autovehicule, produse suplimentare Porsche, invitații la evenimente și sondaje privind satisfacția și așteptările mele.

Îmi pot retrage consimțământul de mai sus in viitor în orice moment, fără a preciza motivele.

*Porsche companies: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart, Germany; Porsche Central and Eastern Europe s.r.o., Radlicka 751/113E, 158 00 Praha 5, Czech Republic; Porsche Connect GmbH Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart, Germany; Centrul Porsche Bucuresti, Bdul Pipera 1/x, 77190 Voluntari, Jud. Ilfo; Porsche Inter Auto Romania, Bdul Pipera nr.2 , 77190 Voluntari, Jud. Ilfov

Prezentul consimțământ este acordat de bunăvoie și poate fi oricând revocat în scris la adresa de mai sus a dealerului dumneavoastră sau prin e-mail la gdpr.porsche@porsche.ro urmând să intre în vigoare începând cu următoarea procesare. Atât consimțământul, cât și revocarea acestuia se aplică pentru respectivul grup de operatori de date cu caracter personal, nu pentru toți dealerii din Romania.

 Sunt de acord Nu sunt de acord

Prin semnătura dumneavoastră, luați la cunoștință și declarația cu privire la protecția datelor cu caracter personal, alte informații importante cu privire la protecția datelor cu caracter personal, o listă a prestatorilor noștri de servicii și informații importante referitoare la procesarea datelor cu caracter personal care nu necesită acordul dumneavoastră. Solicitați un exemplar la reprezentanța dumneavoastră Porsche sau vizitați pagina noastră aici.

×