News
Ultimele stiri

News

911, originalul: capodopera din Zuffenhausen

26 November 2018

Stuttgart, Germany. Pe 27 noiembrie, a opta generație Porsche 911 își va sărbători premiera mondială în Los Angeles – la 55 de ani după debutul modelului original 911. Pretextul perfect pentru a arunca o privire retrospectivă la cele șapte generații anterioare.

Se naște o legendă la International Motor Show Germania (IAA) din Frankfurt. Vorbim despre data de 12 septembrie 1963: Porsche prezintă succesorul atât de așteptat al modelului 356. Noua mașină sport, cunoscută inițial sub numele de 901, are de înlocuit un predecesor ilustru. Pentru a reflecta ambițiile brandului, Porsche joacă într-o liga superioară cu noul model: un motor boxer cu șase în loc de patru cilindri, răcit cu aer, în buna tradiție a companiei, dar care livra, în același timp, 130 CP. Când noul model a intrat pe piață în 1964, acesta a fost denumit 911 – rezultatul unei discuții despre drepturile de nume cu producătorul de automobile Peugeot. 911 a fost rapid acceptat ca un Porsche „original”, performanțele noului model sport depășind toate așteptările. Scena auto era gata pentru o carieră globală de neegalat.

Extinderea liniei de modele 911 a continuat apoi într-un ritm alert. În 1965, Porsche a răspuns unei dezbateri publice din SUA, care cataloga modelele cabriolet drept periculoase, într-un mod pragmatic, specific mărcii: compania a prezentat modelul 911 Targa ca fiind primul „cabriolet sigur”, incluzând o bară de protecție la răsturnare, lată de 20 cm, o secțiune detașabilă a acoperișului și partea din spate a acestuia din material textil. Aceasta a fost urmată, la scurt timp, de o fereastră panoramică cu geam cu încălzire. Denumirea modelului cabrio – Targa – a fost preluată de la cursa de anduranță Targa Florio din Sicilia, pe care Porsche o câștigase deja de patru ori.

În 1966, un alt design emblematic și-a sărbătorit premiera mondială, alături de modelul 911 S de 160 CP: roata Fuchs. Probabil cea mai faimoasă roată din istoria automobilelor a intrat pe un nou teritoriu tehnologic: realizarea integrală prin turnare a făcut-o mult mai ușoară.

Noi derivate ale modelului 911 au fost gata în toamna anului 1967: 911 T, cu o putere de 110 CP, a completat linia de modele, poziționându-se sub vârful de gamă 911 S și sub 911 E – sufixul „E” făcea referire la motorul pe benzină cu injecție. Acestă tehnologie făcea motorul foarte „curat” pentru acea perioadă: cu aceste derivate, Porsche a fost primul constructor german de automobile care îndeplinea reglementările stricte din SUA privind emisiile.

Îmbunătățirea continuă a modelului Porsche cu 2+2 locuri a atins un nou moment de cotitură la mijlocul anului 1968: începând cu anul de model 1969, ampatamentul primei generații 911 a crescut cu 57 mm, până la 2.268 mm. În primul rând, acest lucru asigura mașinii sport cu motor spate o manevrabilitate mai lină. Era motoarelor de 2,0 litri s-a încheiat în 1969: mărirea cu patru milimetri a alezajului a crescut capacitatea cilindrică la 2.195 cmc. Începând cu anul de model 1972, cilindreea a crescut și mai mult, la 2,4 litri, dar mașina sport era acum capabilă să funcționeze și pe benzină standard. În cazul modelului 911 S, puterea a variat de la 130 CP la 190 CP.

911 Carrera RS 2.7 a devenit o legendă de sine stătătoare, datorită spoilerului său spate, de tip „duck-tail”. Această mașină sport cântărea numai 1.000 de kilograme, dezvolta o putere de 210 CP și atingea o viteză maximă de peste 245 km/h. În total, 1.525 de mașini au ieșit pe porțile fabricii din Zuffenhausen. Acest model, prin urmare, a încoronat prima generație 911. Un număr de 111.995 de unități 911 originale au fost produse între anii 1963 și 1973.
Imagini sunt disponibile în Porsche Newsroom (newsroom.porsche.de) și în baza de date Porsche pentru presă (presse.porsche.de).

Back to top
Solicitare pret

Mesaj*

×
Oferta finantare

Cerere Oferta Finantare

Mesaj*

×
Oferte piese si accesorii

Km parcursi

Serie sasiu

Mesaj*

×
Inscriere eveniment Porsche Driving Experience

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Inscriere evenimente locale si lansari

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Inscriere Evenimente Porsche Club

Ce masina detii?

Mesaj*

×
Porsche Approved

Mesaj*

 

×
Configurator

Mesaj*

Consimtamant pentru utilizarea datelor cu caracter personal pentru clienti si prospecti
Dorim în continuare să rămânem ca și până acum în contact cu dumneavoastră și să vă ținem la curent cu informații referitoare la Centrul Porsche Bucuresti. În acest scop, avem nevoie de acordul dumneavoastră expres în baza unor noi reglementări în domeniul protecției datelor, care a intrat în vigoare începând cu luna mai 2018.

Pe viitor aș vrea să fiu informat despre produse, evenimente și oferte noi de la Porsche. In acest sens, va prezint acordul meu expres.

Sunt de acord ca Centrul Porsche Bucuresti, companiile selectate Porsche * și furnizorii de servicii angajati de ei sa foloseasca datele mele de contact, datele contractuale și de service, precum și datele privind interesele, vehiculele și serviciile mele utilizate , pentru clienți individuali și prospecti, și mă va contacta în acest scop.

Serviciul customer care pentru clienti si prospecti include informații personalizate și oferte despre vehicule, servicii legate de autovehicule, produse suplimentare Porsche, invitații la evenimente și sondaje privind satisfacția și așteptările mele.

Îmi pot retrage consimțământul de mai sus in viitor în orice moment, fără a preciza motivele.

*Porsche companies: Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart, Germany; Porsche Central and Eastern Europe s.r.o., Radlicka 751/113E, 158 00 Praha 5, Czech Republic; Porsche Connect GmbH Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart, Germany; Centrul Porsche Bucuresti, Bdul Pipera 1/x, 77190 Voluntari, Jud. Ilfo; Porsche Inter Auto Romania, Bdul Pipera nr.2 , 77190 Voluntari, Jud. Ilfov

Prezentul consimțământ este acordat de bunăvoie și poate fi oricând revocat în scris la adresa de mai sus a dealerului dumneavoastră sau prin e-mail la gdpr.porsche@porsche.ro urmând să intre în vigoare începând cu următoarea procesare. Atât consimțământul, cât și revocarea acestuia se aplică pentru respectivul grup de operatori de date cu caracter personal, nu pentru toți dealerii din Romania.

 Sunt de acord Nu sunt de acord

Prin semnătura dumneavoastră, luați la cunoștință și declarația cu privire la protecția datelor cu caracter personal, alte informații importante cu privire la protecția datelor cu caracter personal, o listă a prestatorilor noștri de servicii și informații importante referitoare la procesarea datelor cu caracter personal care nu necesită acordul dumneavoastră. Solicitați un exemplar la reprezentanța dumneavoastră Porsche sau vizitați pagina noastră aici.

×