02.10.2018

Lansarea noului Porsche Macan în Europa - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Stuttgart. Premieră Porsche la Paris: noul Macan vine echipat cu un motor turbo cu patru cilindri eficient, pe benzină, 2,0 litri, cu îmbunãtãțiri la geometria camerei de combustie și cu filtru de particule pentru motorul pe benzinã. Acesta livrează o performanță de 180 kW (245 CP) și are un cuplu maxim de 370 Nm. Combinat cu transmisia cu dublu ambreiaj PDK în șapte trepte, motorul propulsează SUV-ul compact de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde, până la viteza maximă de 225 km/h. Rata de consum este de 8,1 l/100 km, în conformitate cu NEDC (a se vedea nota de subsol). Modelul a suferit o transformare completă, iar cele mai importante noi caracteristici în materie de design, confort, conectivitate și dinamică de condus includ panoul tridimensional de lumini LED din spate și noul sistem Porsche Communication Management, complet interconectat, cu ecran tactil de 10,9 inchi, din interiorul vehiculului. Noul Macan și-a făcut debutul european la Salonul Auto de la Paris.

Șasiu perfecționat, pentru un echilibru sporit
Dinamica noului Macan rămâne cea mai importantă calitate tehnică. Șasiul revizuit crește nivelul de confort și face noul Macan mai plăcut la condus ca niciodată. La fel ca în cazul mașinilor sport, acesta vine echipat cu anvelope de dimensiuni diferite, permițând conducătorului auto să profite din plin de avantajele sistemului inteligent de tracțiune integrală Porsche Traction Management (PTM) și să adopte un stil de condus dinamic. Pneurile nou dezvoltate, cu caracteristici de performanță îmbunătățite, asigură o dinamică laterală mai bună. Diametrele roților variază de la 18 inchi, în echiparea standard, la 21 inchi, cea de-a doua dimensiune fiind disponibilă opțional.

Un design optimizat, cu lumini full LED și o nouă paletă de culori
Aliniindu-se la ADN-ul de design Porsche, noul Macan etalează un panou tridimensional cu LED-uri în partea din spate. Luminile de frână cu design în patru puncte constituie o altă caracteristică reprezentativă pentru identitatea mărcii. Tehnologia LED este încorporată ca standard în farurile principale nou proiectate, în timp ce opțiunea Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) poate fi utilizată pentru a controla distribuția luminii. Partea frontală a noului Macan a fost complet reproiectată și pare acum mai lată. De asemenea, clienții pot acum alege dintre patru noi finisaje exterioare – Mamba Green Metallic, Dolomite Silver Metallic, Miami Blue și Crayon.

Complet interconectat: Porsche Connect Plus și navigație online în standard
Noul Macan oferă o gamă largă de posibilități digitale prin utilizarea noului Porsche Communication Management (PCM). Ecranul tactil full HD are acum o lățime de 10,9 inchi (anterior 7,2 inchi). La fel ca în Panamera și Cayenne, interfața poate fi adaptată pentru a răspunde cerințelor individuale ale utilizatorilor, prin pictograme predefinite. Complet interconectat în echiparea standard, noul sistem include navigație online, pregãtire pentru telefonul mobil, două interfețe audio și control vocal inteligent. Alte dotări standard includ Porsche Connect Plus (cu modul de comunicare LTE și cititor de cartele SIM), hotspot WLAN și o serie de servicii Porsche Connect. Abilitatea de conectare la Here Cloud, care este utilizată în scopuri de navigație, este esențială. Datele din cloud furnizează conducătorului auto informații actualizate online, permițând astfel recalcularea rapidă a rutei. Aplicațiile Porsche Connect și Porsche Car Connect îi permit conducătorului auto să comunice cu SUV-ul său Macan prin intermediul smartphone-ului. Aplicația Offroad Precision poate fi utilizată pentru a face experiențele off-road cu noul Macan chiar mai autentice și pentru a le înregistra.

Opțiuni noi: volan sport GT, ionizator de aer și asistent de trafic
Pentru noul Macan este disponibilă o gamă extinsă de opțiuni cu sisteme avansate de asistență. Volanul sport GT, disponibil opțional, reflectă stilul modelului 911. Un comutator pentru schimbarea modului de condus, integrat în volan – inclusiv butonul ”sport response” – face parte din pachetul opțional Sport Chrono, care poate fi inclus pe Macan. Noul sistem de asistență în trafic utilizează funcția Adaptive Cruise Control pentru a permite vehiculului să ruleze la viteze de până la 60 km/h, asigurând călătorii mai plăcute și mai relaxante. Pe lângă abilitatea de a accelera și de a frâna semi-automat, sistemul ajută conducătorul auto să rămână pe banda sa în ambuteiaje sau atunci când traficul e încetinit. Porsche a extins și lista opțiunilor de confort, care include acum un parbriz încălzit și un ionizator de aer. Acesta din urmă, împreună cu filtrul de aer pentru particule fine (inclus în echiparea standard), îmbunătățește calitatea aerului din habitaclu.

Disponibil pentru comandă acum: noul Macan cu mai multe opțiuni în standard
Noul Macan este disponibil acum spre comandă. Construit la fabrica Porsche din Leipzig, SUV-ul compact este disponibil în România la prețuri începând de la 61.612,25 Euro, TVA inclus. Gama de dotări standard a fost extinsă pentru a include farurile principale LED, noul PCM cu navigație online și Connect Plus și un sistem de alarmă antifurt, cu supraveghere interioară.

Imagini sunt disponibile în Porsche Newsroom (newsroom.porsche.de ) și în baza de date pentru presă Porsche (presse.porsche.de ).

Macan: consum de combustibil mixt 8,1 l/100 km; Emisii CO2 mixte: 185 g/km

Valorile consumului și ale emisiilor de CO2 au fost determinate în conformitate cu noile standarde WLTP. Valorile NEDC derivate din acestea ar trebui să fie în continuare specificate pentru moment. Aceste valori nu pot fi comparate cu valorile determinate în conformitate cu procedura de măsurare NEDC folosită până în prezent.

Informații suplimentare privind consumul oficial de carburant și emisiile oficiale de CO2 ale noilor automobile pentru pasageri sunt disponibile în ”Ghidul privind consumul de carburant, emisiile de CO2 și consumul de energie al autoturismelor noi” , disponibil gratuit la toate punctele de vânzare și la Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT).
Contact