08.06.2018

Inaugurarea oficială a expoziției speciale ”70 de ani de Porsche” - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Stuttgart. Anul aniversar Porsche este pe cale să atingă punctul culminant: astăzi, Muzeul Porsche va găzdui, pentru invitații săi, ceremonia de deschidere a expoziției speciale ”70 de ani de mașini sport Porsche”. La ceremonie vor fi prezenți Ministrul-Prezident al landului Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, primarul orașului Stuttgart, Fritz Kuhn, secretarul parlamentar de stat la Ministerul Federal al Transportului și Infrastructurii Digitale, Steffen Bilger, precum și numeroși reprezentanți din mediul politic și de afaceri și personalități cu un rol important în comunitate. Dr. Wolfgang Porsche, Președintele Consiliului de Supraveghere al Porsche AG, Oliver Blume, Președintele Consiliului Executiv al Porsche AG și Uwe Hück, Vicepreședintele Consiliului de Supraveghere al Porsche AG, vor privi împreună retrospectiv la momentul zero al mărcii Porsche. Exact în această zi, pe 8 iunie - în 1948, Porsche 356 ”No. 1” Roadster a primit omologarea oficială. De atunci, compania a produs mai mult decât simple mașini sport: Porsche a devenit sinonim cu o experiență sportivă de condus și cu un altfel de mod de a gândi; orientat către inovația, designul și funcționalitatea automobilelor.

În cadrul acestei expoziții speciale, Porsche prezintă numeroase povești și momente cheie prin care compania a modelat și a influențat în mod decisiv dezvoltarea mașinilor sport din 1948 până în prezent. Scopul expoziției este de a evidenția progresele remarcabile ale constructorului auto din Stuttgart de pe parcursul ultimelor șapte decenii. Peste 75 de exponate – de la legendarul Porsche 356 ”No. 1” Roadster, din 1948, la primul vehicul Porsche full electric, Mission E – oferă o perspectivă completă asupra trecutului și viitorului mărcii.

”Cu această expoziție care sărbătorește aniversarea brandului nostru, pășim pe un teren complet nou”, spune Achim Stejskal, Directorul Muzeului Porsche. ”Pentru prima dată, am reorganizat în totalitate întregul nostru spațiu expozițional, care acoperă o suprafață totală de peste 5.600 de metri pătrați”.

Reprezentând ”originea mașinilor noastre sport”, modelul de 70 de ani 356 ”No. 1” Roadster va fi primul exponat pe care vizitatorii îl vor vedea la expoziție. Porsche este unul dintre puținii producători de automobile din lume care are primul vehicul original, construit vreodată de marcă, în posesia sa.

Sportul cu motor reprezintă o parte semnificativă a fiecăruia dintre cele șapte decenii. De-a lungul istoriei sale până în prezent, Porsche a dezvoltat și a testat noi tehnologii pe automobile de curse care reușesc să devină legende. Acest principiu modelează, de asemenea, ”mașina sport a viitorului”, Mission E, a cărei versiune de serie va fi lansată pe piață în 2019 ca fiind primul Porsche propulsat complet electric, bazat pe experiența dobândită de la prototipul de curse 919 Hybrid, campion la Le Mans. Proiectele digitale, precum networking prin intermediul Porsche Connect și securitatea datelor cu ajutorul blockchain în mașinile sport, vor fi, de asemenea, prezentate la expoziție. Aceasta va oferi vizitatorilor și experiențe interactive, cu ajutorul unor aplicații speciale, printre care și o aplicație de realitate augmentată pentru Mission E. În timp ce vizitatorii privesc conceptul electric, ochelarii AR prezintă informații suplimentare despre tehnologia din spatele Mission E.

Caracterul special al expoziției este creat prin îmbinarea modelelor și poveștilor Por-sche de pe parcursul deceniilor cu valorile culturale ale companiei: spirit de pionierat, pasiune, sportivitate și atmosferă de familie. Expoziția pune accentul, în mare măsură, și pe angajații, piloții și prietenii mărcii Porsche, care au contribuit semnificativ la transformarea companiei așa cum este ea astăzi. Fără pasiunea legendară a angajaților companiei și entuziasmul comunității Porsche din întreaga lume, o astfel de poveste de succes ar fi fost de neconceput pentru producătorul de mașini sport.

Porsche va organiza, de asemenea, o expoziție specială în pavilionul Porsche de la Autostadt, în Wolfsburg, unde primele patru vehicule 356 Speedster construite vreo-dată, datând din 1954, vor fi prezentate ca exemple prin excelență ale ingineriei Porsche. O altă expoziție va avea loc și de ziua familiei, mâine, la fabrica Porsche din Leipzig.

Pe parcursul anului 2018, constructorul de mașini sport sărbătorește această aniversare cu numeroase activități în întreaga lume: mâine, 9 iunie, Porsche își invită fanii la ”Sportscar Together Day”, la locațiile sale de peste tot în lume. Duminică, 10 iunie, Porsche va găzdui o festivitate de amploare la festivalul CannstatterWasen. În weekendul 16-17 iunie, Porsche își va întâmpina angajații, rezidenții cartierului Zuffenhausen și fanii mărcii la un eveniment aniversar la și în jurul Porscheplatz din Zuffenhausen. Festivitatea va include activități interactive pentru vizitatorii de toate vârstele, tururi scurte de fabrică, concerte, rulote cu mâncare, transmisiunea live a Cursei de 24 de ore de la Le Mans și difuzarea meciului World Cup dintre Germania și Mexic. Accesul la muzeu și la toate evenimentele Porsche va fi gratuit în weekend.

”Festivalul Vitezei”, care va avea loc în perioada 12-15 iulie pe circuitul Goodwood din Marea Britanie și ”Rennsport Reunion” din California, 27-30 septembrie, vor continua evenimentele aniversare. Seria de evenimente se va încheia cu ”Sound Night”, care va avea loc pentru prima dată pe Porsche Arena din Stuttgart, în data de 13 octombrie.

Expoziția specială "70 de ani de mașini sport Porsche" va fi deschisă până pe 6 ianuarie 2019. Muzeul Porsche este deschis de marți până duminică, în intervalul 9:00-18:00.

Informații suplimentare sunt disponibile la adresa https://www.porsche.com/museum/en/, precum și la link-ul: https://presskit.porsche.de/anniversaries/ro/70-years-porsche-sports-cars /index.html

Loredana Matei
Marketing & PR Manager
Porsche Pipera
Office - Showroom Porsche din Noul Centru Auto Porsche Pipera
Bdul Pipera 1/x, 77190 Voluntari, Jud. Ilfov
Phone: +40 21.409.06.86 | Mobil: 0722 638 994
Contact