08.03.2018

Porsche Mission E Cross Turismo - atletul electric pentru un stil de viață activ - News

Intra in lumea Porsche, descopera modelele noastre, ultimele stiri si evenimente.
Program
Centrul Porsche Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 9:00 - 18:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Bucuresti
  • Luni - Vineri
  • 8:30 - 17:30
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Porsche Service Timisoara
  • Luni - Vineri
  • 8:00 - 17:00
  • Sambata
  • inchis
  • Duminica
  • inchis
Stuttgart/Geneva. Cu Mission E Cross Turismo, Porsche a dezvăluit studiul de concept al primului său Cross Utility Vehicle (CUV) electric la Salonul Auto de la Geneva. Noul concept car al mărcii prezintă multe avantaje și este destinat persoanelor cărora le place să-și petreacă timpul liber călătorind, practicând sport sau alte activități în aer liber. Datorită sistemului său de tracțiune integrală, fiecare pârtie de schi este ușor accesibilă, în timp ce interiorul practic oferă spațiu pentru toate tipurile de echipamente sportive, iar sistemele moderne de încărcare facilitează transportul unei plăci de surf sau al unei biciclete electrice Porsche.

Punctele forte ale acestui vehicul cu patru uși și patru locuri includ un design expresiv, cu elemente de off-road, precum și un ecran și un concept de operare inovatoare, cu touchscreen și eye-tracking control. Cu o lungime de 4,95 metri, vehiculul concept are tracțiune integrală și o tehnologie de încărcare la 800 de volți, pregătită pentru conectare la rețeaua de încărcare rapidă. De asemenea, acesta va putea fi încărcat prin inducție, la o stație de alimentare sau prin utilizarea sistemului Porsche de stocare a energiei pentru acasă. Noul Mission E Cross Turismo, deja omologat pentru șosea, se bazează pe conceptul Mission E prezentat de Porsche la IAA 2015 și utilizează componente similare celor din producția de serie.

Designul: ADN-ul inconfundabil Porsche
O capotă joasă între aripile bombate: partea din față a Mission E Cross Turismo dezvăluie, de la prima vedere, legătura cu modelul emblematic al mărcii, Porsche 911. Prizele de aer verticale, din față, reprezintă o caracteristică distinctă de design. Un alt element estetic inedit îl constituie farurile cu matrice LED. Luminile de zi în patru puncte, tipice mărcii, au evoluat în elemente de sticlă înguste, tridimensionale. De asemenea, vehiculul emite fascicule de lumină de înaltă performanță, datorită tehnologiei Porsche X-Sight. Elementele de design off-road includ protecții ale arcurilor roților și praguri robuste, un spoiler frontal masiv și o gardă mai mare la sol.

Silueta este definită de o linie sportivă a plafonului, care coboară spre spate, amintind de designul Panamera Sport Turismo. La fel de reprezentativă pentru brand este și forma dinamică a geamurilor laterale. Aripile late și panourile laterale tridimensionale, cu guri de ventilație poziționate în spatele roților din față, întăresc caracterul de crossover sport al vehiculului, care are o lățime de 1,99 metri. Alte caracteristici specifice noului model includ pragurile laterale de inspirație off-road și jantele de 20 de inchi, echipate cu anvelope 275/40 R 20.

Chiar și din spate, vehiculul poate fi imediat recunoscut ca fiind un veritabil Porsche, în parte datorită finisajului său gri deschis metalic. Pe lângă designul sport și spoilerul de acoperiș care contribuie la o aerodinamică îmbunătățită, banda îngustă de LED-uri este o altă caracteristică ușor recognoscibilă. Logo-ul Porsche iluminat este alcătuit din litere de sticlă, incorporate într-o carcasă tridimensională, cu design de placă de circuit. În timpul încărcării, litera ”E” din logo-ul Porsche pulsează, iar placa de circuit este adusă, și ea, la viață, prin impulsuri de lumină. Acest joc de lumini face procesul de alimentare impresionant din punct de vedere vizual. Un plafon panoramic de mari dimensiuni, din sticlă, care se întinde de la parbriz până la hayon creează o senzație plăcută de spațiu.

Versatilitate: echipat pentru toate nevoile de mobilitate
Mission E Cross Turismo prezintă modul în care ar putea arăta un model Turismo cu caracteristici de CUV în producția de serie – un vehicul care este potrivit pentru călă-torii, drumuri și aventuri de zi cu zi și care îndeplinește rolul unui partener versatil de drum atât în oraș, cât și în afara lui. Crossoverul este destinat celor cărora le place să-și petreacă timpul liber practicând sport sau alte activități în aer liber. Și pasagerii se vor bucura de caracterul practic al vehiculului cu patru locuri, cu o înălțime de 1,42 metri. De exemplu, spătarul fiecărui scaun individual din spate are o trapă specială, ce poate fi folosită pentru schiuri și alte echipamente lungi. Spătarul însuși poate fi rabatat. În plus, portbagajul este prevăzut cu un sistem de șine cu benzi reglabile și detașabile, care pot fi folosite pentru a prinde bagajele rapid și în siguranță. Pentru a oferi pasagerilor Mission E Cross-Turismo o opțiune de mobilitate și în afara vehiculului, bicicleta electrică Porsche pune la dispoziția utilizatorului un motor electric puternic, atunci când pedalele sunt activate. Această alternativă de mobilitate electrică permite utilizatorului să nu renunțe la designul, tehnologia și performanța Porsche nici măcar atunci când călătorește pe două roți, în timpul liber.

Interiorul: structuri cu construcție ușoară
Interiorul reinterpretează elemente clasice Porsche, aducându-le în era digitală. Bordul, de exemplu, accentuează lățimea vehiculului, în timp ce panoul de instrumente este dispus orizontal, cu un afișaj de mari dimensiuni pentru conducătorul auto și pasagerul din față. Instrumentarul de bord este înclinat spre șofer și include trei afișaje circulare cu conținut digital pe ecranele TFT. În combinație cu luminile ambientale, iluminarea indirectă a consolei centrale creează o atmosferă unică în habitaclu.

Interiorul include și structuri vizibil ușoare, care se regăsesc, printre altele, pe panoul de bord și pe scaunele sport, care amintesc de cele întâlnite în mașinile de curse, cu litere Porsche iluminate. Tapițeria de pe interiorul portierelor include elemente tridimensionale, cu o suprafață texturată. Muchiile anodizate, în finisaj Nordic Blue, de pe orificiile de ventilație și de pe modulele de deschidere a geamurilor, creează un contrast inedit cu conceptul exclusiv bicolor al interiorului, tapițat cu piele anilină neagră și gri deschis.

Sistemul de propulsie: performanță electrică sportivă, datorită unei puteri totale de peste 600 CP
Cele două motoare sincrone cu magneți permanenți (PSM), cu o putere de peste 600 CP (440 kW), îi permit modelului Mission E Cross Turismo să accelereze la 100 km/h în mai puțin de 3,5 secunde și să atingă o viteză de 200 km/h în sub 12 secunde. În plus, nivelul de putere neîntreruptă nu este comparabil cu niciun alt vehicul electric: accelerațiile multiple sunt posibile în succesiune directă, fără pierderi de performanță. Puterea este garantată pe orice suprafață, datorită tracțiunii integrale ce poate fi activată la nevoie, cu Porsche Torque Vectoring, care distribuie automat cuplul către fiecare roată.

Șasiul: suspensie pneumatică adaptivă pentru confort și agilitate
Sistemul de direcție integrală contribuie la agilitatea și stabilitatea exemplare ale vehiculului. Suspensia pneumatică adaptivă crește garda la sol cu până la 50 mm. Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) este de asemenea disponibilă, asigurând stabilizarea activă antiruliu, împiedicând înclinarea laterală a vehiculului în timpul virajelor și reducând balansul vehiculului pe suprafețe denivelate.

Conceptul de afișare și de operare: o experiență unică pentru utilizator
Conceptul inovator de afișare și de operare este unul dintre principalele puncte de atracție ale modelului Mission E Cross Turismo din punct de vedere al designului. Operarea intuitivă și informațiile poziționate optim în câmpul vizual nu distrag atenția conducătorului auto. Datorită noilor soluții de conectivitate, vehiculul poate fi perfect integrat într-un stil de viață digital. Rezultatul este o experiență unică a utilizatorului.

Iată cele mai importante opțiuni de afișaj și operare:
• Afișaj cu eye-tracking pentru șofer: instrumentarul de bord este alcătuit din trei ceasuri, care sunt împărțite în zone pentru Porsche Connect, performanță, unitate, energie și Sport Chrono. Folosind o cameră din oglinda retrovizoare, sistemul de urmărire a privirii detectează instrumentul pe care conducătorul auto îl privește. Informația de interes este adusă în prim-plan, în timp ce altele sunt mutate în planul secund. Operațiunile sunt efectuate cu ajutorul comenzilor tactile aflate pe volan.
• Afișaj pentru pasager: acest ecran se întinde pe întreaga zonă dedicată pasagerului. Folosind tehnologia de urmărire a direcției privirii și comenzile tactile, pasagerul poate utiliza diferite aplicații pentru a controla funcții precum navigația, aerul condiționat sau listele de contacte.
• Panoul tactil al consolei centrale, cu meniuri cu informații detaliate.
• Ecrane tactile mici: Acestea sunt amplasate atât în modulele multifuncționale de deschidere a geamurilor, cât și în orificiile de ventilație ale sistemului de climatizare din dreapta și din stânga panoului de bord. De exemplu, un singur swipe de la stânga la dreapta poate crește viteza de ventilație.

Abordarea de ”habitaclu inteligent” simplifică operarea vehiculului. Setările acestuia, temperatura interioară și lumina ambientală sunt adaptate automat în funcție de preferințele ocupanților și de stilul de condus.

Chiar și din afara autovehiculului, conducătorul auto poate accesa o gamă largă de informații și poate face setări: toate opțiunile de personalizare pot fi planificate de dinainte cu ajutorul unei tablete, al unui smartphone sau smartwatch – de la aerul condiționat până la navigație.

DestinationsApp: un partener personal de călătorie
Porsche Connect oferă deja peste 20 de servicii și aplicații digitale. În Mission E Cross Turismo, software-ul DestinationsApp arată ce valoare adăugată ar putea oferi platforma digitală în viitorul apropiat, făcând posibilă organizarea unei călătorii de weekend în doar câțiva pași simpli, de pe smartphone. Aplicația oferă utilizatorilor sugestii de destinații de călătorie, facilitează rezervările rapide și se ocupă de planificarea traseelor sau a meselor. DestinationsApp vă permite chiar să adaptați călătoria cu mașina la ruta aleasă și să selectați muzica, temperatura și iluminarea ambientală potrivite.

Încărcarea: simplă și rapidă
Tehnologia de încărcare de 800 de volți a vehiculului permite încărcarea bateriei litiu-ion pentru o autonomie de aproximativ 400 de kilometri (conform NEDC) în doar 15 minute. Încărcarea vehiculului este flexibilă și poate avea loc la stațiile de încărcare sau acasă. Vehiculul este pregătit pentru conectarea la rețeaua de încărcare rapidă, instalată pe principalele rute europene, în cadrul joint venture-ului IONITY. În plus, bateria noului Mission E Cross Turismo poate fi alimentată prin inducție, la o stație de încărcare sau în sistemul Porsche de stocare a energiei la domiciliu. Acesta din urmă este compatibil cu energia solară generată de sistemele fotovoltaice pentru uz casnic.

Loredana Matei
Marketing & PR Manager
Porsche Pipera
Office - Showroom Porsche din Noul Centru Auto Porsche Pipera
Bdul Pipera 1/x, 77190 Voluntari, Jud. Ilfov
Phone: +40 21.409.06.86 | Mobil: 0722 638 994
Contact